Отлично представяне на горнооряховските акробати на държавното първенство

Публикувано на вт, 16 юни 2015
213 четения

Тройни златни медалистки от Държавното първенство по акробатика, провело се в Бургас, са момичетата от женската тройка на СКА “Акро Нова”  Дарина Божилова, Александра Александрова и Александра Сярова (която е състезател на “Локомотив” Русе).
Акробатките спечелиха първото място и в трите изиграни комбинации в своята възрастова група – юноши и девойки старша възраст 12-18 години и получиха по три комплекта златни медали за всяка.
Във възраст 11-16 години смесената двойка на горнооряховския клуб “Акро Нова” Маринела Люцканова и Ивайло Люцканов имат по два златни и един сребърен медал. Същият актив постигна и женската двойка на “Акро Нова” Радостина Стефанова и Нелина Иванова.
При деца 9-11 години акробатите на “Акро Нова” завоюваха трето място в отборното подреждане. Горнооряховският тим се представи с 10 деца, като Росица Йорданова и Диана Димитрова влязоха във финалите и са 6-та и 8-ма сред 54 състезателки.
С отличия се завърнаха и представителите на горнооряховския акробатически клуб “Джим Денс”. Тройката Йоана Александрова, Никол Стефанова и Цветелина Савова спечелиха три комплекта медали в старша възраст 12-18 години. Момичетата взеха бронзови отличия в балансовата и темповата комбинация, а после на финала се пребориха за сребро в многобоя. Йоана, Никол и Цветелина се представиха отлично и привлякоха погледите на национални треньори и специалисти, похвали ги треньорката им Йорданка Кочева.
Близо до медали беше и двойката на клуба във възраст 11-16 г. Александра Нямова и Даяна Енчева. Двете момичета са четвърти в темповата, пети в баланcовата и четвърти в многобоя.При най-малките (6-8 години) Никол Саво е пета, а Божидар Кушев – осми.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново