От “Етър” отрекоха заплатата на Георги Василев да е 6000 лв.

Публикувано на вт, 14 апр. 2015
289 четения

Като абсолютна лъжа и провокация определиха от “Етър” материал в столичния в-к “Тема спорт”, според който старши треньорът на “виолетовите” Георги Василев взимал заплата от 6000 лв. Според изданието той се подписвал под шест бона, което го прави най-скъпоплатения треньор в “Б” и “В” група, а футболистите взимали по 2000 лв. Нито един друг треньор или футболист в “Б” и “В” група не вземал възнаграждение, което дори се доближава до тази сума. Заплата като Гочето взимал новият наставник на ЦСКА Галин Иванов. Втори в класацията бил наставникът на лидера във втория ешелон “Монтана” Ферарио Спасов с 4000 лв. заплата.
“Това е абсолютна лъжа, която не кореспондира с релността. Статията, естествено, не е подписана, а отдолу пише само “Тема спорт”. Не отговаря на претенциите на такъв сериозен вестник да пише неистини. Ние сме отбор от “В” група и работим според възможностите на “В” група. Заплатите при нас са нормални за третия ешелон”, заяви афектираният президент на “Етър” Александър Нанков.
“За мен това си е провокация. Като кажат, че сестра ти е такава, иди доказвай, че нямаш сестра. Неслучайно статията не е подписана. Това писание идва във важен момент, в който се борим за целите си. Явно някой го прави, за да дестабилизира обстановката, но няма да се получи”, добави Александър Нанков.

“Виолетовите” отнесоха “Ботев” в Козлодуй

Отборът на “Етър” взе очаквана победа с 3:1 при гостуването си на аутсайдера “Ботев” (Козлодуй). Домакините досега нямат победа, освен няколко ремита през сезона, но в последния кръг изненадващо бяха направили 1:1 като гости на “Павликени”.
Старши треньорът Георги Василев заложи на абсолютно същия състав като от домакинството с “Академик”. На вратата отново бе треньорът на вратарите Румен Русев, като централна двойка действаха Копаранов и Макенджиев, бекове Аладжов и М. Николов, опорни халфове Анев и Кямил, по фланговете Писаров и Николаев, а в центъра на атаката – Кънев и Колев.
Мачът се игра на недобър терен, но при хубаво и топло време. “Виолетовите” наложиха пълен превес от самото начало и голът се печеше. Удари на Тихомир Кънев и Искрен Писаров минаха край гредите, а Тодор Колев в 10-ата минута от 7-8 метра пропусна да открие. Етърци набързо изпълниха 4-5 корнера пред козлодуйската врата.
Логичното се случи в 15-ата минута, когато след поредното центриране от ъглов удар защитникът Милчо Макенджиев с глава откри резултата – 0:1. Гостите продължиха да атакуват и в 22-ата минута Искрен Писаров наниза второ попадение.
Още в ответната атака обаче след грешка на Копаранов домакините успяха да върнат един гол – 1:2. Надмощието на “Етър” продължи и те отправиха серия от удари към вратата на “Ботев” (Козлодуй). В 38-ата минута едва не стана 1:3, но стражът на домакините успя да извади топката.
След почивката положенията не бяха толкова много. “Ботев” имаше възможност да изравни в 52-ата минута, но вратарят Русев спаси и Копаранов доизби от голлинията. В 70-ата минута на мястото на Анев влезе Иван Петков. Минута по-късно всичко бе окончателно решено – защитник на козлодуйци игра с ръка в наказателното поле и реферът Даниел Цолов отсъди дузпа, която Тихомир Кънев превърна в гол за 1:3.
Малко след това в игра се появи и Димитър Байдаков на мястото на Писаров. До края етърци владееха играта, но нямаха нови чисти положения. В 88-ата минута на мястото на Николаев се появи опитният Илко Трифонов.
“Етър”: Русев, Аладжов, Макенджиев, Копаранов, М. Николов, Анев (70 Ив. Петков), Кямил, Николаев (88 Трифонов), Писаров (78 Байдаков), Кънев, Колев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново