Ощетиха с отменен гол „Етър“ срещу „Крумовград“

Публикувано на нд, 14 апр. 2024
301 четения

„Етър“ и „Крумовград“ завършиха 0:0, като „виолетовите“ отбелязаха редовен гол чрез Принс, а в края на мача претендираха и за неотсъдена дузпа срещу Иван Василев. Така бяха на крачка да нанесат първа загуба на „Крумовград“ от 10 мача насам. Гостите пък нацелиха две греди и в крайна сметка двубоят приключи без голове.

Светослав Петров започна с куп промени, като в състава не бяха Крум Стоянов, Ивайло Димитров, Мартин Величков, Ники Янков, а поради наказания отсъстваха Георги Александров и Кольо Станев. Трима юноши, от които двама дебютанти, обаче се появиха в състава – Атанас Атанасов и Ангел Мартинов започнаха като титуляри, а в края влезе и Радослав Найденов. Дебютиралият страж Мартинов дори бе избран за Играч на мача.

Първото полувреме бе с няколко възможности за гостите. В 8-ата минута Патрик Луан беше изведен сам срещу вратаря на домакините, но Ангел Мартинов внимаваше и спаси. В 37-ата минута след центриране от Матей Шимич стреля атрактивно от въздуха, но топката срещна страничния стълб. Пет минути по-късно и Джуниет Али стреля от дистанция, но Мартинов отново спаси.

Втората част бе по-добра за етърци, които натиснаха съперника. Още в 48-ата минута Жан-Марк Тибоуе центрира отляво и след леко разбъркване в наказателното поле Принс вкара с глава. Реферът Мартин Великов първоначално посочи центъра, но после промени решението си и отмени гола въпреки протестите на „болярите“. Повторенията така и не показаха Иван Василев да атакува или докосва вратаря на гостите Янко Георгиев.

Две минути по-късно Тибуе стреля до гредата, а в 70-ата минута Ловре Кнежевич отправи мощен удар, но стражът успя да спаси. Малко след това Иван Василев стреля с глава, но след рикошет топката излезе в корнер. В 86-ата минута етърци претендираха и за дузпа за нарушение срещу Иван Василев в наказателното поле, но реферът отново остана безмълвен. В ответната атака пък Алекс Колев стрела отблизо и след рикошет топката се отклони в напречната греда. Така оспорваният мач завърши без голове.

„Етър“: Ангел Мартинов, Атанас Атанасов (64 Йоаким Карсела), Георги Ангелов, Принс, Хосекарлос ван Ранкин (90 Радослав Найденов), Жан-Марк Тибуе, Луис Кордова, Горка Ларучеа, Мартин Моран (64 Ловре Кнежевич), Дидис Пита (71 Александър Мишов), Иван Василев.

Светослав Петров: „Отмениха ни чист гол“

“Мисля, че стана здрав мач с много единоборства, нямаше ясно преимущество от страна на един от двата отбора. Искам да поздравя Станислав Генчев за отбора, който изгради и стила, който налага. Ние излязохме с огледална схема, за да им се противопоставим. Не мога да не бъда доволен, второто полувреме имахме 3-4 ситуации, които можехме да изиграем по-добре и това е нещо, върху което трябва да работим.

Голът, който ни отмениха, за мен е чист! Питах главния съдия, първо ми каза, че имало фаул срещу вратаря, после каза пък, че имало игра с ръка… За мен това си беше редовно попадение.

Ще продължа да давам шанс на младите футболисти, но ще играят само тези, които показват добра игра в своята възраст. Който заслужи – ще играе, трябва да даваме повече възможност на младите момчета. До последно ще се борим и ще се опитваме. Искам хората правилно да ме разберат – не ги пускам, защото сме отписали сезона, а защото заслужават да играят. Имат потенциал, който няма как да го развият, ако не играят в

В последните 2-3 мача отношението и влагането на футболистите е много добро. Проблемите ни са от друго естество и ние самите трябва да ги решим, ако искаме догодина да ни бъде по-леко. Надявам се, че ще си ги решим. Очаквам сериозен мач с „Ботев“ (Враца), за тях ще е решаващ, но ние отиваме да се противопоставим и ще се опитаме да играем футбол.“

loading...
Пътни строежи - Велико Търново