Огромен интерес към зимния футболен турнир в ДКС “В. Левски”

Публикувано на ср, 18 Дек. 2013
235 четения

Квотата от 32 отбора бе запълнена само за няколко дни

Огромен интерес от страна на участници отчетоха в Зоналния съвет на БФС към поредното издание на зимния турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”. Квотата от 32 места бе запълнена за броени дни и вече са ясни имената на всички участващи отбори.
“Записването започна на 5 декември и трябваше да продължи до 20-и или до запълване на максималната бройка. Само за пет дни обаче всички 32 места вече бяха заети и се налага да връщаме другите желаещи, защото това е възможният максимум”, заяви секретарят на ЗС на БФС Страцимир Тинчев.
Таксата за участие е 160 лева, като всеки тим има право да картотекира до 15 състезатели. Турнирът ще стартира на 13 януари, а финалните мачове са на 7 февруари.
Жребият за определяне на групите ще се тегли на 8 януари от 11 ч. в ДКС “Васил Левски”. Отборите ще бъдат разделени в 8 групи по 4 отбора. Заелите първо и второ място във всяка група придобиват право на участие във финалната фаза.
Жребият за финалната фаза ще се проведе след изиграването на срещите от групите на 29 януари, като класиралите се отбори ще бъдат разделени в две урни. В едната ще бъдат отборите, класирали се на първо място, а в другата отборите, класирали се на второ място.
Мачовете ще бъдат в две полувремена по 20 минути с 5 минути почивка между тях.
На терена всеки отбор има право на петима полеви играчи плюс вратар, като при по-малко от 3+1 състезатели срещата се прекратява или не се провежда. Смените ще са неограничен брой, правят се при спряна игра. Страничното хвърляне е с ръце, като не се зачита гол, вкаран директно с ръце. Това важи и за вратарите, когато хвърлят топката от ръка.
Ако в груповата фаза се получи равен резултат в редовното време, той се запазва.
Ако на терена във финалните срещи се получи равен резултат в редовното време, продължения не се играят, пристъпва се към изпълнение на наказателни удари. Изпълняват се по 5 удара, при равенство се изпълнява по един наказателен удар до грешка.
Ако по време на срещата състезател получи жълт картон, напуска терена за 2 минути. При втори жълт картон състезателят прекратява участие в дадената среща. Отборът има право да пусне друг състезател на негово място, след като мине 2-минутното наказание на провинилия се състезател. Ако по време на срещата състезател получи червен картон, напуска терена и оставя отбора си с човек по-малко за цялата среща. Отборът няма право на смяна на провинилия се състезател.
Забранява се използването на шпагати при атакуването на противник. При опит за саморазправа на състезатели или ръководители със съдиите съответният отбор се изважда от по-нататъшно участие в турнира.
В турнира нямат право на участие футболни съдии, включени в ранглистите от всички подразделения на БФС. Наградният фонд е 1000 лв., като отборътпървенец ще получи купа и 400 лв. премия, вторият – 300 лв., а третият – 200 лв. Има и две индивидуални награди по 50 лв. за най-добър вратар и голмайстор на турнира.
И тази година сред записалите се отбори са почти всички, познати от м.г. – както шампиона “Лайтс”, така и “Долапчиеви”, “Ресен”, “Водстрой”, “Щастливеца” и др.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново