ОФК “Павликени” стартира с победа, преди това стана трети в Румъния

Публикувано на вт, 25 авг. 2015
230 четения

С чудесна победа с 1:0 стартира съставът на “Павликени” домакинските си мачове в Северозападната “В” група. Възпитаниците на треньора Милен Петков надделяха над “Ботев” (Козлодуй) в мач, в който имаха пълен превес.
Футболистите изиграха три мача в три поредни дни, тъй като в края на седмицата бяха на международен турнир в побратимения на Павликени град Болдещ Скейени в Румъния. Милен Петков взе за турнира в северната съседка половината играчи от мъжкия отбор, като допълни групата с юноши.
В първия мач “Павликени” игра с втория отбор на “Астра” и завърши наравно в редовното време 3:3, но при изпълнението на дузпите отстъпи на румънския противник. Така в събота нашите играха в мача за 3-4 място срещу съперник от Молдова, когото разгромиха с 4:1. По този начин “Павликени” взе трето място в надпреварата.
Веднага след това тимът отпътува за България и към него се присъединиха останалите тук играчи, като днес излезе за първенството срещу “Ботев” (Козлодуй), тъй като мачът му не бе отложен.
Превъзходството бе пълно и още до почивката домакините имаха 3-4 чисти положения, но гол не падна. Димитър Кушев стреля опасно с глава, но вратарят на козлодуйци изби. Отново Кушев нанесе удар, отбитата топка попадна у Андреев, който нанесе удар с глава, но стражът отново изби. Милен Михайлов при една от атаките излезе сам срещу вратаря, но той излезе навреме и го пресрещна успешно.
И през втората част натискът на павликенчани продължи и в 60-ата минута падна победният гол. Денчо Шипкалиев напредна от 25 метра и с неспасяем удар откри резултата – 1:0. До края домакините се прибраха и разчитаха повече на контри, като отново положения имаше пред Димитър Кушев, Свилен Стоянов и Николай Андреев, от които можеше да падне и втори гол.
“Доволен съм, наложи се да изиграем три мача за три дни, в Румъния срещите бяха при постоянен дъжд. Момчетата обаче издържаха физически и завършихме седмицата победно”, обобщи старши треньорът Милен Петков.
“Павликени”: Г. Стефанов, Чирпанов, Ил. Иванов, Калчев, Андреев, Додуров, Шипкалиев, Д. Димитров (72 Димитров), Цонев, Кушев, Михайлов (55 Стоянов).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново