ОФК “Павликени” ще получи 95 000 лв. от общината

Публикувано на чт, 26 Февр. 2015
546 четения

95 000 лева ще отдели Община Павликени за своя футболен клуб, съобщи кметът инж. Емануил Манолов. Градоначалникът изгледа през уикенда контролата на павликенчани, в която те паднаха с 0:3 от “Трявна”.
Освен 95-те бона от Общината, още 30 000 лв. ще осигурят спонсорите на клуба. Разходите отиват не само за мъжкия отбор, но и за формациите от детско-юношеската школа. Средства ще получат и отборите от малките населени места, които се състезават в областната група. По 3000 лева ще вземат футболните клубове в Недан, Михалци, Бяла черква, Върбовка, Димча и Бутово. Тези, които имат нужда от подкрепа за ремонт на базата, ще я получат, добави инж. Манолов.
Да възродят отборите си, през лятото са поискали в Батак и Дъскот и ако го направят, ще получат половината от парите, отделени за селата, които в момента участват в първенството.
От Свищов вече обявиха, че местната община ще отдели за “Академик” 135 000 лв. от годишния си бюджет. Субсидията бе гласувана на последната сесия на Общинския съвет в крайдунавския град.
В Горна Оряховица обявиха, че ще подпомогнат местния ОФК “Локомотив”, който играе в “Б” група, със сумата от 200 000 лв.
Във Велико Търново Общинският съвет отпусна на “Етър” при гласуването на бюджета 70 000 лв.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново