Обучение по нов боен спорт в Свищов, Митко Божанов води тренировки по кудо

Публикувано на чт, 19 ян. 2023
199 четения

Обучение по нов боен спорт започна под ръководството на старши треньора Митко Божанов в Свищов. Кудо произлиза от Япония и се основава на характерните за карате и джудо ред, дисциплина, уважение и смиреност. Кудо е едно от най-динамичните съвременни бойни изкуства, тъй като в състезания при мъжете и жените, в двубои с пълен контакт е позволено използването на различни борцови техники. При бойците от другите възрастови групи има повече ограничения в позволените техники. Например за децата до 12 г. е забранена борбата на земята, а за най-малките има ограничения по отношение на ударите в главата.
В кудо е предвидено бойците с малък опит да се състезават отделно и при различни правила от връстниците си с повече участия в турнири, и от тези с пояс, показващ по-високи степени. Този вид смесено бойно изкуство е безопасно, ефективно и достъпно. Също така е подходящо както за начинаещи, така и за спортисти с опит в карате и други бойни изкуства.
Тренировките се провеждат всеки понеделник, сряда и петък от 18:00 до 19:30 часа в сградата на УК “Алеко Константинов” – Свищов, съобщи треньорът Митко Божанов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново