Общината и “Етър” организират празник по повод Световния ден на детския футбол

Публикувано на пт, 19 юни 2020
102 четения

19 юни е Световният ден на детския футбол и се отбелязва с решение на Фонда на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ) и Международната футболна федерация (ФИФА), подписано през 2001 г. , за да се привлече вниманието на децата и младежите към спорта.
В тази връзка и в унисон с визията за развитие на спортната култура на децата от най-ранна възраст Община Велико Търново и “Етър” организират футболен празник с участието на отбори от региона.
Надпреварите, които няма да имат турнирен характер, ще се проведат предстоящия уикенд 20-21 юни в три възрастови групи – за деца, родени 2012 година, на Футбол 5 и за деца, родени 2011 и 2010 г., на Футбол 7. Ще се проведе и при спазване на мерките за безопасност във връзка с пандемията от КОВИД-19.
Срещите на Футбол 5 ще се проведат на Комплекс “Спортно Търново”, а тези за Футбол 7 на терени “Трифон Иванов” във Велико Търново и “Петър Шатров” в село Шемшево.
Участие ще вземат отборите на “Янтра 2013” (Габрово), “Севлиево”, “Дунав” (Русе), “Локомотив” (Горна Оряховица), “Лато” (Алеково) “Академик” (Свищов) и домакините от “Етър”. През следващите седмици ще бъдат организирани подобни изяви и за деца, родени през 2009 и 2013 години.
Турнирът ще бъде подкрепен от програмата Grassroots за масов футбол на БФС, целяща развитието на детско-юношеския футбол в България и е продължение на Мини Шампионската лига по футбол за детските градини, проведена във Велико Търново през есента на 2019 г. Организаторите планират изявата да се развие и да се превърне в ежегоден международен турнир по повод Световния ден на детския футбол.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново