Обновяват терена, трибуните и помещенията на стадион “Академик”

Публикувано на пн, 19 Дек. 2022
174 четения

Министерството на младежта и спорта осигури 450 000 лева за първия етап от модернизацията на спортна база “Академик” (Свищов). Местната община подписа договор със спортното министерство за тотално обновяване на базата.
450 000 лв. са предоставени за реализиране на първи етап от дейностите по проект за основен ремонт, реконструкция на трибуните и благоустрояване на градския стадион.
С финансирането ще бъде извършена модернизация и въвеждане на енергийна ефективност на административно-спортната сграда. След приключването на първия етап предстои да се извърши реконструкция и модернизация на терена на футболното игрище, трибуните и инфраструктурата на самия стадион.
Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев изрази своята благодарност към министър Весела Лечева за проведените срещи и разговори и подкрепата, благодарение на която стана възможно да стартират дейностите по този значим проект в областта на спорта.
Очаква се ремонтните дейности да започнат в края на месец януари следващата година, а срокът на изпълнение е 20 декември 2023 г.
Междувременно “Академик” намери съперници за две контроли. Срещу “Янтра” (Полски Тръмбеш) и “Розова долина” (Казанлък) ще играе свищовският тим в началото на следващата година. Освен тях, още три приятелски срещи ще проведат “студентите” в същия период. Новият им треньор Роман Тафраджиев събира футболистите си на 9 януари за старта на зимната подготовка. Тренировъчният процес ще се провежда на местната база до началото на пролетния полусезон на Северозападната Трета лига.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново