НВУ “В. Левски” армейски шампиони и за жени

Публикувано на вт, 12 юли 2016
288 четения

След като мъжкият футболен тим на НВУ “В. Левски” спечели Общоармейското първенство на малки врати, и женският не се посрами. Възпитаничките на майор Тодор Василев триумфираха на финалите в Смолян и получиха златните медали и купата, връчени им от олимпийската шампионка Евгения Раданова и генерал Стефан Василев.
Общо четири отбора си оспорваха отличията, като срещите се провеждаха в две полувремена от по двайсет минути, а на терена бяха пет полеви футболистки и една вратарка.
По жребий в първия полуфинал великотърновският отбор срещна представителките на Стара Загора и ги отнесе с 3:0, два гола на Цветелина Петкова и един на Велизара Владимирова. В друг полуфинал военнослужещите дами от Бургас удариха с 4:0 колежките си от Варна.
Така в спора за златото излязоха представителките на НВУ и на Бургас. С попадение на Велизара Владимирова великотърновки спечелиха с 1:0. Голмайсторката получи приз за най- коректен състезател на финалите, вратарката Виктория Иванова закономерно грабна наградата за № 1 на своя пост, след като не пусна топката в мрежата зад себе си нито веднъж.
За третата шампионска титла на НВУ “В. Левски” при жените със съществен принос са още капитанът на състава Добринка Атанасова, Боряна Евтимова, Даниела Алексиева, Десислава Николовска и Савина Шумчева.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново