Новият тренировъчен терен поема тренировките от септември, обявиха от “Етър”

Публикувано на пт, 7 юни 2024
232 четения

Новият футболен терен, западно от стадион “Ивайло”, от септември ще поеме тренировъчния процес на “виолетовите”, обявиха от “Етър”.
Теренът вече е засят и при благоприятни атмосферни условия още от началото на септември ще бъде използван за тренировъчна дейност, съобщи на официалната си страница великотърновският клуб.
Преди това бяха изградени дренажната и поливната системи, бидоните, които съхраняват водата, насипан с пясък и подсян, готови са и огражденията.
Проектът бе разработен от Община Велико Търново и ОП “Спортни имоти и прояви”, съвместно с БФС, а финансирането е от Българския футболен съюз чрез програма на ФИФА.
Игралното поле отговаря на всички изисквания на УЕФА и ФИФА. Теренът е с размер 100/64 метра, покритието е от естествена трева, ограда с височина 6 метра, предвижда се и прилежаща инфраструктура с паркоместа и др.
След проведени разговори между БФС и Община Велико Търново се стигна до решение Футболният съюз да финансира и монтирането на осветление на терена. Това бе обявено от футболната централа по повод на стотния юбилей на “Етър”.
Eлектрическото осветление ще позволи ползването на новия тренировъчен терен до късните часове на денонощието с много по-голям капацитет.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново