Николай и Стефания Димитрови спечелиха спринта на Купа “НСА – Сивен”

Публикувано на пн, 21 ян. 2013
162 четения

Най-добрите състезатели на “Браун Тим” Николай и Стефания Димитрови започнаха с победа сезона в ски ориентирането. В събота в района на учебната база “Боровец” на НСА се проведе спринтовата дистанция на състезанието за купа “НСА – Сивен”.
82 състезатели от България и Румъния застанаха на старт в четири групи. Николай Димитров затвърди реномето си на майстор в ски ориентирането, побеждавайки в елитния клас при мъжете със сериозен аванс пред втория Петър Доганов от клуб “НСА – Сивен”. Коко премина по трасето с дължина 3,1 км за 19:21 мин. и изпревари с повече от 3 мин. Доганов. Иван Димитров от “Браун тим” се подреди трети, съотборниците му Андрей Абаджиев и Красимир Колев са съответно осми и дванадесети. От най-силните български състезатели в елита не участва само Станимир Беломъжев, който от началото на годината се представя на ниво в международни стартове и оглавява световната ранглиста по ски ориентиране.
При жените, които се състезаваха на 2,5 км, Стефания Димитрова единствена спря хронометрите под 20 мин. – 17:08 мин., и грабна първото място. Втора на повече от 7,30 мин. остана елитната румънка Веринока Миною. Други две представителки на “Браут Тим” Валерия Станева и Стилияна Димова са седма и девета.
При мъжете на среден маршрут Николай Орлинов и Димитър Димитров са единадесети и дванадесети. Съотборничките им в “Браун тим” Цветомила Кадиева и Христина Галева са шеста и седма при дамите.
Надпреварата при жените на лек маршрут бе спечелен от румънката Андреа Зинка. Велина Терзиева е пета, а Кристиана Гецова девета. Вчера отново в района на учебната база “Боровец” се проведе надпреварата на средна дистанция.
Г. КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново