Неузнаваема игра на етърци и загуба от последния в класирането

Публикувано на пн, 12 Дек. 2016
146 четения

Лидерът във Втора лига “Етър” изненадващо загуби от последния в класирането “Левски” (Карлово) с 2:0 в мач с неузнаваема игра. Напрежението в клуба през последните седмици повлия на мача и от това се възползваха домакините от “Левски”, които стигнаха до трите точки. Началото бе за етърци, но те пропуснаха и трите си създадени положения. В 5-ата минута Петър Димитров напредна отляво и от малък ъгъл стреля до левия стълб. Малко след това след центриране на Цветков топката срещна напречната греда и Кямил от един метър стреля в тялото на защитник на голлинията. В 11-ата минута пък Иван Петков от чиста позиция би слабо във вратаря.
Домакините се възползваха от ситуацията и първо в 17-ата минута след двойно подаване със Стефанос Игнатидис излиза сам срещу Цанков, но би на сантиметри от гредата. Две минути по-късно обаче след центриране отдясно защитата изпусна включване на Цветан Павлов, който засече топката в мрежата. В 28-ата минута можеше да стане и 2:0, но след центриране от корнер Янко Вълканов с глава стреля до гредата.
До почивката етърци пропуснаха още три гола. В 34-ата минута след центриране отдясно Кямил от чиста позиция стреля край гредата. После той изведе Галин Ташев, който би без забавяне, на вратарят спаси. Най-чистият пропуск бе на Иван Петков в 45-ата минута, когато след пас на Димитров по земята Петков плонжира и реши да стреля с глава, но топката отскача от тревата и мина над гредата на опразнената врата.
След почивката “виолетовите” уж атакуваха, но до чисти положения не стигнаха, въпреки направените три смени. Агитката от близо 35 души пък скандираше името на Георги Василев. В 68-ата минута след контра Стефанов от “Левски” остана сам отдясно, центрира и непокритият Игнатидис вкара за 2:0. До края на мача абсолютно нищо не се промени и играчите на “Левски” стигнаха до трите точки, които и самите те едва ли са очаквали…
“Етър”: Цанков, Ташев, Мицаков (58 Кирилов), Иванов, Скерлев, Ст. Генчев, Плахов (65 Тодоров), Цветков (75 Карапетров), Кямил, Иван Петков, Димитров.

Александър Нанков
обяви, че се оттегля
Президентът на “Етър” Александър Нанков обяви, че се оттегля от клуба. След изненадващата загуба на “виолетовите” и след последвалия разговор с феновете от агитката босът заяви, че напуска поста си. “Оттеглям се от президентския пост в “Етър”, след като феновете са на това мнение. След като обвиняват мен за създадената ситуация и за загубата, очевидно не желаят аз да съм начело на клуба. Аз съм човек на честта и в тази ситуация смятам, че повече нямам работа в “Етър”, заяви Александър Нанков.

Играчите на “Етър”:
“Напускаме, ако президентът си тръгне”
Футболистите на “Етър” обявиха пълната си подкрепа за президента на клуба Александър Нанков, който обяви, че напуска поста си. “Поемаме изцяло вината за загубата, за нея сме си виновни единствено ние. По никакъв начин г-н Нанков не ни е повлиявал да губим нарочно. Напротив – преди мача влезе в съблекалнята и поиска да спечелим, дори ни обеща завишени премии за победа.
Всички ние сме в “Етър” заради него. Ако сме искали да губим нарочно, за да предизвикваме някакви рокади, нямаше да вземем толкова поредни победи и да падаме чак в последния мач”, заяви от името на целия отбор на “Етър” капитанът на тима Станислав Генчев.
“Заставаме изцяло зад президента на клуба. Ако той си тръгне, ние всички напускаме “Етър” заедно с него”, категоричен бе Станислав Генчев, като повтори, че говори от името на целия отбор. Към позицията на отбора се присъединиха и спортно-техническият директор на клуба Стефан Атанасов и администраторът Страцимир Генчев, които заявиха, че застават изцяло зад Александър Нанков.

Георги Василев:
“Ако имат нужда от мен – готов съм,
ако
нямат нужда – ще се разделяме”
Георги Василев също призна за напрежението в последните седмици в клуба. “Неприятна загуба в последния мач. Сега няма да търся дълбоките предпоставки за нея, явно е, че има проблеми и те бяха през цялата седмица. Напрежение, което витаеше около нашия клуб и разколеба играчите. Отборът не беше достатъчно мотивиран за този мач, може би и подцениха съперника. Усилия имаше, но нямаше концентрация, проигравахме положенията с лекота. Не е добре тази ситуация, тя трябва да се изчисти, защото най-малкото отборът има нужда от такова напрежение.
Отборът се труди през целия полусезон, има и потенциал, който още може да се разкрива. Но напрежението, което бе внесено от десетина дена, си даде отражение. Аз съм служител в клуба, човек, който си върши работата. Ако имат нужда от мен – готов съм, ако нямат нужда – ще се разделяме.”
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново