Най-успешният спорт в Свищов с бронзови медали от държавното

Публикувано на чт, 16 мар. 2023
354 четения

Двете държавни първенства по хокей в зала за деца до 12 години и юноши и девойки до 18 години донесоха пореден успех за свищовлии. Най-успешният свищовски спортен клуб СКХТФ “Дунав” се представи достойно и на двата шампионата, като завоюва бронзови медали и в двете възрастови групи.
Даниел Стефанов беше определен за най-полезен състезател на държавното първенство при 18-годишните. И през тази година той е част от националния отбор – юноши до 16 г., на който предстои участие в европейско.
21 спортни клуба са членове на Българската федерация по хокей на трева и двете трети места на СКХТФ “Дунав” автоматично нареждат Свищов сред градовете с най-успешно развиващ се хокей на трева. На 25 и 26 март градът ще бъде домакин на XXIII държавно първенство по хокей в зала за момичета и момчета до 14 години.
“Ръководството на СКХТФ “Дунав” изказва своята благодарност за всеотдайния труд на треньорите – доц. д-р Николай Марков, Николай Русев и Радослав Радков, както и на всички състезатели и техните семейства за неизменната подкрепа”, заяви д-р Мариана Маркова – председател на свищовския клуб.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново