Национален рекорд, шест сребърни и два бронзови медала за СК “Боляри 2009”

Публикувано на чт, 6 окт. 2016
505 четения

Здравко Баблаков

Състезателят на СК “Боляри 2009” Здравко Баблаков постави национален рекорд в дисциплината 50 метра бруст във второто издание на международния плувен турнир “Бриз”, провел се на 1 и 2 октомври в гр. Бургас. Рекордът на Здравко е за юноши младша възраст (13-14 години) и за първи път се премина границата от 31 секунди. Хронометрите спряха на 30,99 сек. На откриването Габриела Йорданова – победителката от Българската Евровизия, изпя химна на България. В състезанието взеха участие 277 плувци от 26 клуба от България, както от Молдова и Хърватия. СК “Боляри 2009” се представи със 17 състезатели, разпределени в 4 възрастови групи.
Здравко Баблаков спечели 4 сребърни медала с лични постижения на 50 м бруст, 50 м бътерфлай, 100 м бруст и 100 м съчетано плуване. С лични постижения и сребърни медали, в дисциплините 50 и 100 м гръб, финишира Стела Рускова. Победителката в тези дисциплини е европейската вицешампионка за девойки Татяна Салкутан от Молдова. С два бронзови медала се окичи Йордан Цветанов. Данчо се класира на трето място на 50 м гръб и 50 м бруст. От подрастващите болярчета добро представяне направи Радослав Русанов, който все още не е навършил години за възрастова група “Златна рибка”, но направи добро плуване на 50 м бруст.
Междувременно ръководството на Българска федерация плувни спортове проведе две срещи с представители на клубовете във Варна и Бургас. Федерацията бе представена от председателя Георги Аврамчев, генералния секретар Таня Богомилова и главния мениджър на националните отбори Кристиян Минковски. На втората среща в Бургас присъстваха и представители на СК “Боляри 2009”. От дискусията излязоха конкретни предложения за съвместни инициативи и действия.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново