Наградиха Стефан Петков за Спортист № 1 на Свищов

Публикувано на пт, 27 ян. 2023
158 четения

Стефан Петков от Годжу карате клуб “Алеко” стана Спортист № 1 на Свищов за 2022 г. На тържествена церемония в салона на ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” бяха наградени най-добрите спортисти на Общината, като отличията на състезателите бяха връчени от кмета на Свищов, председателя на ОбС – Свищов, представители на общинското ръководство и Общински съвет – Свищов. На събитието бяха наградени и бивши спортисти на град Свищов, постигнали високи резултати в международни съревнования.
Втори в анкетата е Марио Маринов от СК “Джудоспорт”, трети – Борислав Борисов от “Олимпия” (Морава). В десетката следват Милен Петров от СК “Болг”, Пресиан Вачев от Клуб по тенис на маса “Академик”, Божидар Матеев от ОФК “Академик”, Даниел Стефанов от СК по хокей на трева “Дунав”, Ева Миланова от Годжу карате клуб “Алеко”, Гергана Иванова от “Джудоспорт”, Яница Иванова от ХК “Нове-99”, Божидар Ганев от Карате клуб “Академик 2001” и Велизар Якимов от Клуб по тенис на маса “Академик 2001”.
Отбор на годината стана тимът по хокей на трева до 18 години на СКХТ “Дунав” с мениджър Николай Марков, който бе обявен и за мениджър на 2022 г.
Треньор № 1 на годината е Марин Маринов от Спортен клуб Годжу Карате клуб “Алеко”, следван от Севдан Златанов – треньор по Джудо в Спортен клуб “Джудоспорт”, и Колю Колев – треньор по силов трибой в Спортен клуб “Олимпия”, с. Морава.
За постигнати високи професионални успехи и издигане авторитета на Свищов бяха удостоени с почетната награда “За заслуги” участниците в Олимпийски игри Анелия Йорданова и Тодор Тодоров, участниците на Световно първенство Стефан Трифонов, Иван Гърчев и Пламен Хаджиев, участниците на Европейско първенство Тоня Христова, Лора Сарандева, Йордан Христов и Мейджан Бакалова, участвалата на Балканско първенство Мариета Цветанова, участниците на републиканско първенство Петко Петков, Станимир Проданов, Димитър Сарандев, Величка Плачкова и Николай Константинов, както и заслужилите спортни деятели Никола Тодоров – майстор на спорта по плуване, и Генчо Стоянов – дългогодишен председател на ДФС “Академик”.
Бяха отличени и 23-ма млади и перспективни състезатели за 2022 година.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново