Над 140 човека от страната се включиха в шоу с велосипеди – “Търново Даунтаун”

Публикувано на ср, 13 май 2015
190 четения

Зрелищната надпревара с планински велосипеди превзе улиците на Велико Търново, където се проведе първи кръг от Българските градски серии. Които ще продължат през целия месец май. “Търново Даунтаун” събра стотици зрители покрай трасето, които с интерес наблюдаваха случващото се. Интересното трасе включваше в себе си технична горска част, множество стълби, тесни калдъръмени улички, виражи и разнообразни дървени конструкции. В екстремната надпревара с велосипеди се включиха повече от 140 човека от цялата страна, които показаха завидни умения по техничното трасе. Специални гости на “Търново Даунтаун” бяха двама много популярни световноизвестни атлети – Филип Полк (Ред Бул) и Блейк Самсон (Анимал). Те откриха състезанието, като се спуснаха по трасето и демонстрираха завидни умения и класа, а Филип успя да постигне и най-доброто време за деня – 2:16.67 мин. Участниците в турнира се борят за много примамлива награда – уайлд карт и директен билет за участие в кръг от Световните градски серии на 19-и юни в Братислава. Най-доброто време от българите – 2:20.88 мин., успя да постигне националният ни шампион по спускане Росен Ковачев, който безкомпромисно завоюва първото място в категорията на мъжете. До него на стълбицата се наредиха също Стивиан Гатев от отбора на Кона и Иван Колев от Рам Байкс. В категорията на юношите се включиха над 40 младежи от цялата страна и надпреварата беше изключително оспорвана. Най-добре се представи младата надежда на местния отбор “Extreme Motion” – Денислав Ангелов, който успя да постигне време от 2:30.54 мин. Веднага след него само с 61 стотни разлика се класира петричанинът Теодор Мавродиев от Виво, следван от съотборника си Илиян Подолински.
При дамите победата завоюва представителката на отбора на “Свободно Измерение” (Златица) – Ани Томева, следвана от Йоанна Великова и Полина Петрова.
При момчетата с велосипеди без задно окачване най-добре се представи габровският отбор “Underground Riders” с цели двама представители на стълбицата – Павел Георгиев на първо място и Георги Ралевски на второ. Трети се класира Димитър Мънев. Следващият кръг от Българските градски серии ще се проведе тази неделя (17-и май) в Габрово със зрелищен финал на площад Чардафон.
Георги ГЪРЕВ, сн. Любомир Ботушаров

loading...
Пътни строежи - Велико Търново