Моника Георгиева спечели крос “Сунгуларска долина”

Публикувано на вт, 24 мар. 2015
395 четения

Моника Георгиева и Шабан Мустафа са победители при жените и мъжете в крос “Сунгуларска долина”, провел се край Сунгурларе.
Второто издание на кроса премина при перфекта организация и голям интерес. Близо 500 души наблюдаваха състезанието по трудното, но много интересно трасе. Участваха състезатели от 19 клуба в страната. При жените, които се състезаваха на 4000 метра, Моника Георгиева води оспорвана битка с Добринка Шаламанова през по-голямата част от дистанцията, но в последния километър успя да се откъсне с 20-ина метра и да победи. Състезателката на ЛК “Локомотив 2010” (Горна Оряховица) спря хронометрите на 15:14 минути и изпревари с 14 секунди Шаламанова от клуб КЛАСА.
Горнооряховската атлетка взе сладък реванш за второто си място на крос “Ивайло”, проведен 24 часа по-рано. Трета, както и на кроса във Велико Търново, завърши Маринела Нинева от Дряново. Въпреки огромната умора и недостатъчните тренировки заради ангажименти по състезанието Шабан Мустафа не остави никакви съмнения кой ще спечели при мъжете. Той поведе бягането на 6-километровата дистанция от самото начало и не позволи на никого дори да го застраши, като финишира с повече от половин минута преднина пред втория Стоян Тевекелев от Дряново. При юноши старша възраст, които бягаха на 4000 метра, Петко Йорданов от “Локомотив 2010” е пети с 16:10 мин.  При момичета до 16 години Диляна Йорданова завърши на шесто място с 4:15 минути.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново