Момчетата и момичетата на “Етър-64” спечелиха втория турнир “Йонка Генчева”

Публикувано на пн, 2 окт. 2023
203 четения

Малките хандбалисти и хандбалистки на “Етър-64” спечелиха второто издание на турнира “Йонка Генчева” за деца до 12 години. В истински хандбален празник се превърна надпреварата в ДКС “В. Левски” с участието на осем отбора от страната. Тя бе организирана от Фондация “Йонка Генчева”, Община В. Търново и ХК “Етър-64”.
“Този турнир е желанието ни да насърчим най-малките да следват нейния пример, да видят, че когато работиш с огромно сърце, с истински хъс, когато възпитаваш в дисциплина и ценности, когато уважаваш и помагаш на съперника, когато си шампион в душата си, тогава истински успяваш и оставяш златна следа”, заяви при откриването Кристина Генчева. Състезанието бе открито от члена на УС на БФХ и председател на зона “Мизия” Атанас Атанасов и директора на ОП “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов.
Първи при момчетата стана “Етър-64”, следван от “Локомотив” (ГО), “Чардафон” (Гб) и “Раховец” (ГО). Победител при момичетата е също “Етър-64”, следван от “Хера” (Варна), “Ловеч-98” и “Мартен”. Отборите получиха купи, медали и предметни подаръци от организаторите, както и по една топка от БФХ. Връчени бяха и индивидуални награди за най-добър защитник. При момичетата това е Марина Стаменкова от “Етър-64”, а при момчетата – Илия Панов също от “виолетовите”.
Турнирът бе закрит от зам.-кмета на В. Търново Нейко Генчев, който връчи отличията на шампионите, поздрави организатори, дарители, треньори и състезатели. “Всички вие сте победители, защото хандбалът е спортът на инициативността, бързата мисъл и смелостта”, заяви Нейко Генчев, който увери, че Община В. Търново винаги ще помага на Фондация “Йонка Генчева” и изрази увереност, че освен традиционен, турнирът ще стане и международен.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново