Момичетата и момчетата до 11 г. на “Етър-64” – в топ 4 на България

Публикувано на чт, 27 май 2021
248 четения

Отлично представяне записаха най-малките хандбалисти на “Етър-64” – 11-годишните момичета и момчета, които влязоха в топ 4 на България в държавните финали. Момичетата с треньор Миглена Христова спечелиха бронзовите медали на финалите в Бяла, а малко не достигна на момчетата с треньори Десислава Николова и Станислав Йорданов да повторят същото и те станаха четвърти в Горна Оряховица.
Седем отбора участваха в надпреварата при малките хандбалистки, като по регламент играха всеки срещу всеки. Етърки разбиха домакините от “Бяла” със 17:7 (7:4), разгромиха “Бъки” (Габрово) с 15:2 (7:0). В оспорван мач отстъпиха минимално на русенския “Мартен-67” с 11:13 (до почивката 6:7). Отново убедително биха “Полюс-ТМ” (Плевен) с 12:3 (7:1), паднаха от “Дунав” (Белене) с 6:16, а в последния решаващ мач за бронзовите отличия надделяха над “Панагюрище” с 11:5 (6:3).
Така етърки грабнаха бронзовите медали, шампион стана тимът от Белене. Александра Точева получи индивидуалната награда за най-добър защитник в първенството. Тя влезе и в “сребърната седмица”, а Марина Стаменкова бе избрана в “златната седмица” на шампионата.
Важно е да се знае, че хандбалистките на “Етър-64” бяха с една година по-малки от съперничките си, което означава, че имат голям потенциал дори и за титлата догодина. Почти всички са ученички от СУ “Емилиян Станев” с директор Кина Котларска.
“Момичетата играха сърцато и доказаха, че са достоен противник на по-големите. Пожелавам им много медали в бъдеще и винаги да се стремят да бъдат от най-добрите! В мачовете взеха всички участие и показаха, че могат достойно да защитават екипите на “Етър-64”, коментира треньорката Миглена Христова.
Бронзовите медалистки: В. Богданова, Ж. Жекова, В. Балканджиева, Д. Тодорова, В. Петрова, Н. Димитрова, М. Стаменкова, М. Христова, А. Точева, Б. Владимирова, М. Велчева, Г. Цаневска, И. Пенкова, Д. Атанасова, Д. Дишлева, Ж. Желева.
Не по-малко значим е и успехът на момчетата до 11 години на “Етър-64”, водени от Десислава Николова и Станислав Йорданов. Конкуренцията на финалите в Горна Оряховица бе огромна – за отличията спориха 12 отбора от страната. Малките “боляри” биха “Полюс-ТМ” (Плевен) с 15:14 (10:6) и “Павликени” с 10:7 (5:3) и отидоха да играят за 1-8 място. Там елиминираха “Спартак” (Варна) с убедителното 19:6 (9:0) и влязоха във финалната четворка. В нея отстъпиха на плевенчани с 21:17 (10:9) и стигнаха до мача за бронзовите медали срещу ЦСКА. Съперникът водеше с 9 гола разлика, но “Етър-64” се върна в мача и бе на път да го обърне. Времето обаче не стигна и великотърновки отстъпиха с 22:19 (13:6).
Домакините от “Локо” (ГО) завършиха седми, като биха “Спартак” (Вн) с 11:3 (5:2), а Хк “Павликени” за 11-ото място би “Левски” със 7:5 (3:3). Шампион стана “Кубрат”.
За най-добър защитник в първенството бе обавен Константин Кръстев от “Етър-64”, а двама етърци влязоха в идеалния отбор – отново Кръстев заедно с Кристиян Митков. Там попадна и Светослав Георгиев от “Локомотив” (ГО).
“Момчетата изградиха много добър отбор и сме горди с тях! Голямо раздаване и борба показаха на финалите, можехме да спечелим и бронзовите медали, но времето не стигна. Заслужаваха повече, но всяко нещо с времето си. Много сме доволни от тях, защото тепърва започва за нас пътят на изграждане и завоюване един ден на шампионската титла”, коментира треньорката Десислава Николова.
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново