Младите надежди на “Етър-64” започнаха победно сезона

Публикувано на вт, 24 окт. 2023
139 четения

Младите хандбални надежди на “Етър-64” започнаха победно участието си в зоновите първенства. Първият турнир за девойките до 19 години бе в Габрово. Хандбалистките на “Етър-64” завоюваха две победи. В първия си мач победиха домакините от “Бъки” с 23:20, а във втория – “Локомотив” (Горна Оряховица) с 23:16. “Продължавайте да се трудите, защото така идва успехът. Благодаря за сърцатата игра и за борбения дух, които показахте!”, заяви треньорката Миглена Христова.
Момчетата на “Етър-64” до 11 години стартираха в първия зонален турнир в с. Българене. Те показаха сърцата игра и успяха да обърнат първия мач срещу “Локомотив” (ГО) от 2:4 на полувремето до краен резултат 8:6. Във втората среща взеха участие всички деца и отстъпиха на “Дунав” (Белене). В третия мач етърци се наложиха над домакина от ХК “Левски” с резултат 7:4 (4:1). “Приемаме загубите с високо вдигната глава и да се учим от тях! Успех занапред, момчета!”, коментира треньорката Камелия Кузнецова.
Първият кръг от зоналното първенство по хандбал за момичетата до 11 години се проведе в Ловеч. Етърки измъкнаха победа в първия мач срещу “Левски” (Стражица) с 5:4 (2:2). Вторият двубой беше великотърновското дерби с ХК “Търновград”, в който “Етър-64” се наложи с 10:3 (7:1). В третия мач с домакините от Ловеч се получи много оспорван мач, загубен с 10:7. “Горе главите, момичета, бършете сълзите от очите, слагайте усмивките. Учим се от грешките си днес, за да сме по-добри утре! Благодарности на всички родители, които бяха на трибуните и подкрепяха децата”, заяви треньорката Камелия Кузнецова.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново