Младите етърки дадоха сериозен отпор на шампионките

Публикувано на пт, 10 май 2024
104 четения

Загуба с 1:4 претърпя женският отбор на “Етър” от “Локомотив” (Стара Загора) в среща за първенство. Момичетата на Валентин Витанов обаче играха добре срещу далеч по-опитните си съпернички и имаха шансове за доста по-различен резултат. Много добре в средата на терена се представиха 13-14-годишните Теодора Димитрова, Лора Василева и Зорница Коева, които отстъпваха физически на съперничките си, но действаха на скорост и показаха, че имат сериозно бъдеще.
Шампионките откриха резултата на изкуствения терен “Трифон Иванов” в 16-ата минута, като точна в разбъркване бе Анастасия Скоринина. Малко след подновяването на играта Мирела Моева остана сама срещу вратарката на гостенките и стреля по диагонала, но топката мина край целта. В 26-ата минута Мария Дикелова покачи на 0:2 от непосредствена близост и при този резултат дойде почивката. След нея етърки натиснаха и Недред Заструг нацели страничния стълб с изстрел от 16 метра.
Постепенно старозагорки успокоиха топката и в 68-ата минута решиха окончателно мача с гол на Кристияна Минкова за 0:3. Мирела Моева намали на 1:3 в 70-ата минута след пряк свободен удар, а след 120 секунди директно от фаул Яна Динева вкара за 1:4.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново