Мъжете на “АП спорт” са отборен шампион по спортна стрелба с малокалибрен пистолет

Публикувано на ср, 30 сеп. 2015
622 четения

За трета поредна година отборът на “АП спорт” (Велико Търново) стана шампион на България по спортна стрелба за мъже.
На завършилото в София държавно първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжение, великотърновският клуб завоюва златните медали на 60 изстрела малокалибрен пистолет от 50 метра. “АП спорт” бе представен от Мартин Драгомиров, Николай Колев и Александър Луканов, които стреляха 1514 точки и изпревариха с 26 точки вицешампионът “Тракия” (Пловдив). В индивидуалната надпревара Мартин Драгомиров завоюва сребърен медал с резултат 534 точки. По-точен от него бе само националът Самуил Донков от ЦСКА с 560 т. Николай Колев се подреди четвърти с 523 т., като остана на 2 т. от бронза, Александър Луканов е 19-и.
При юношите старша възраст в същата дисциплина Свилен Гергов е единадесети с 420 т., шампион стана Димитър Събев от “Диана”.
При жените на спортен пистолет от 25 метра Ирена Танова е четвърта, съотборничката й в “АП спорт” Яна Митева е осма. Златото грабна Антоанета Бонева от “Светкавица” (Търговище). При девойки старша възраст на спортен пистолет Марина Мандичева от “Етър 100” е седма.
Вицешампион при жените на пушка, упражнение 60 изстрела легнал стана Виктория Иванчева. Представителката на “АП спорт” стреля 588 точки и отстъпи само на Янина Станчева “Светкавица”. На трето място завърши Петя Луканова с 580 точки.
При мъжете на пушка, упражнение 60 изстрела легнал Добрин Буров от “Етър 100” е пети с 580 т., Борислав Гергов “АП спорт” шести с 579 т., Тихомир Петров “Етър 100” е девети.
В дисциплината пушка – стрелба от три положения, Добрин Буров се окичи със сребърен медал с резултат 1132 точки. Първи е Антон Ризов от “Тракия” с 1157 т. Тихомир Петров е пети с 1098 точки. При жените в тази дисциплина Петя Луканова и Янина Станчева (Светкавица) завършиха с равен резултат от 575 точки, но по-малко вътрешни десетки отредиха на Петя сребърния медал.
На 3 октомври ще се проведе и бързата стрелба с пистолет на 25 м за мъже, с което ще приключи състезателният сезон и започва подготовката с въздушно оръжие.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново