Майстори от Южна Корея и Гърция тренираха състезатели на Таекуондо център “Хемус”

Публикувано на пн, 3 авг. 2015
295 четения

Трима представите на горнооряховския Таекуондо център “Хемус” се включиха в откритите тренировки, организирани от Федерацията по Таекуондо WTF в Националната спортна академия “Васил Левски”. Въпреки летния сезон, Милица Петрова, Йордан Добрев и Димитър Сейков, както и още 106 таекуондисти от 20 клуба от цялата страна, участваха в двучасовите занимания, които бяха водени от Вайос Кукулецос – 7-ми дан, от Гърция, и майстор Сонг Мин Сок – 4-ти дан, от Южна Корея. Двамата именити специалисти са у нас по покана на новото ръководство на Федерацията по Таекуондо WTF и в рамките на два дена предадоха част от своите умения на родните ни състезатели.
“Една от идеите, които представих преди избора ми за председател на Федерацията, бе именно тази – да използваме разнообразни средства, за да популяризираме Таекуондо още повече сред младите и да стимулираме развитието на родните състезатели и треньори. Поехме всички разходи на клубовете от страната, за да дойдат в София и да тренират с Кукулецос и Сонг Мин Сок”, заяви председателят на БФ Таекуондо WTF д-р Росен Михайлов. Той използва случая, за да представи на присъстващите и новия вицепредседател на БФТ – адвоката и депутат Явор Нотев.
Двамата с д-р Михайлов връчиха плакети на гостите и сърдечно им благодариха за тяхното идване в България.
Междувременно през октомври гранд майстор Джанг Хи Чанг – 7 дан по хапкидо, ще проведе семинар в Таекуондо център “Хемус” в Горна Оряховица, съобщи Румен Димитров, президент на Българска хапкидо/кумдо федерация. Ще се обяви и отворен семинар за служители на полиция, армия и охранителни фирми.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново