Два медала за “Браун Тим” от купа “Шуменска крепост”

Публикувано на пт, 31 юли 2015
203 четения

Иван Сираков

Четирима състезатели на “Браун Тим” взеха участие в 44-ото издание на състезанието по спортно ориентиране за купа “Шуменска крепост”. 142 участника от 18 клуба от страната премериха сили по трасе в района на Шуменското плато. Петя Димитрова стана победителка при Жени-45, които се състезаваха на 3.1 км, с резултат 42:54 минути. Димитър Димитров се окичи с бронз при Мъже-45 на 4.5 км. В същата група Красимир Колев финишира четвърти. При Мъже-60 Васил Мутафчиев зае шесто място.
През втория ден се проведе отворена тренировка, като организаторите бяха поставили 20 контролни точки по трасето.
Междувременно Иван Сираков днес ще застане на старт в първата дисциплина на световното първенство по ориентиране за мъже и жени в Шотландия. Любимата му дисциплина спринт (квалификация) ще се проведе в малкото градче Форес, известно с невероятни паркове, градини и цветни насаждения. Маршрутите ще преминават през различни типове район – комбинация от градска част с много къщи и старинна – с по-тесни улици и алеи. Горнооряховчанинът ще вземе участие и в щафетата.
“Щафетата, в която ще участвам, също ми е голяма тръпка и ще се постарая да допринеса за едно силно и стабилно бягане на отбора. Мисля, че е крайно време и тримата мъже да “уцелим” ден. Може да не съм в най-добрата си форма, но от оправдания смисъл няма.
Досега никога не са писали в класирането, в скоби, кой какво го боли, колко е тренирал или че се е загубил. Не очаквам това да е така и тази година, така че мога просто да се заканя, че догодина ще бъда много по-здрав, по-подготвен и в пълна бойна готовност!”, написа в личния си сайт Иван Сираков.
Смесената спринт щафета, спринт финала и щафета ще бъдат предавани пряко по BBC.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново