Мартин Иванов стана шампион по бокс

Публикувано на ср, 26 юни 2013
707 четения

Мартин Иванов (вляво) стана шампион при второто си участие в състезание.

164 боксьори от 41 боксови клуба определиха държавните шампиони в отделните категории при най-малките нa първенството по бокс за ученици. Боксов клуб “Ивайло” – В. Търново, се представи само с 2 състезатели, които донесоха титла и златен медал. В категория 62 кг Мартин Иванов направи силно впечатление на специалисти, треньори и съдии. Новото “златно” момче на великотърновския бокс стартира срещу шампиона в категорията Стоян Илчев от клуб “Победа” (Бургас), когото развенча с 2:1 гласа. Това бе сладък реванш за Мартин, който при дебюта си на ринга падна точно от Илчев. На полуфинала 14-годишният боксьор, който живее в Дебелец, срази отново с 2:1 гласа Валентин Янков от “Локо” (Русе), който е шампион в по-долната категория до 59 кг. Мартин показа всичко най-добро от себе си на финала срещу Николай Николов (“Пирин”), когото прати два пъти в нокдаун още в първия рунд и го отказа.
“Представянето на Мартин е повече от блестящо. По пътя към златото детронира двама действащи шампиони. За него това бе едва второ състезание на ринга, като при дебюта си загуби именно от Стоян Илчев, но сега се реваншира. Иванов показа силна воля за победа и затвърди впечатлението, че е изключително талантлив състезател”, каза личният му треньор Евгени Донев.
Новият шампион разкри, че мечтата му е да се утвърди в националния отбор и да стане шампион на международната сцена. “Тренирам бокс едва от 6-7 месеца. Преди това съм се занимавал с баскетбол. Благодаря на Евгени Донев за всичко, което направи, за да стигна до тук. Най-силните ми качества са силният десен прав и техничният ми стил на игра. Предстои ми да поработя върху играта в защита”, сподели Мартин Иванов.
Другият представител на “Ивайло” Пламен Величков имаше малшанс да срещне на старта в кат. 56 кг бъдещия вицешампион Виктор Никифоров от ЦСКА, от когото загуби.
Тази седмица великотърновски боксьори ще участват в държавното лично първенство за мъже в София. Първи на ринга ще излезе националът Тинко Банабаков, който ще дебютира в по-горна за него категория до 52 кг.
Георги ГЪРЕВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново