Мартин Иванов спечели първи медал от международно състезание

Публикувано на чт, 13 апр. 2017
712 четения

Първи медал от международен турнир спечели боксьорът на БК “Ивайло ВТ” Мартин Иванов. Възпитаникът на Евгени Донев взе участие на международния турнир по бокс за младежи “Мемориал Емил Жечев”, проведен в зала “Диана” в София. Във втория турнир на името на покойния акад. Емил Жечев, който бе най-високопоставеният българин в световните боксови структури, участваха над 100 състезатели от 17 страни. Мартин участва в категория до 69 кг, където медалите си оспорваха 10 състезатели. В първия кръг нашият боксьор почиваше, а на четвъртфинала победи с технически нокаут Хайрула Али само за 2:26 мин. На полуфинала Мартин бе спрян от европейския шампион Осман Алиев от Русия и се окичи с бронзов медал. “Представих се много добре срещу Алиев и треньорите останаха доволни от мен. Занапред само ще се изкачвам нагоре”, сподели Мартин Иванов.
“Мартин показа характер, сърце и желание за победа, срещу силен съперник като Алиев. Вторият и третият рунд бяха доста оспорвани. Мартин даде заявка за място в националния отбор за тази възраст. Смятам, че може да се пребори за медал от европейското първенство през октомври. Сега му предстоят много лагери, като първият е в Сърбия от 24 април”, разказа треньорът Евгени Донев.
Междувременно Тинко Банабаков спечели сребърен медал на международния турнир за мъже “Мемориал Влазниа” в албанския град Шкодра. Тинко игра в по-горна категория, като съперникът му на финала, представител на домакините, бе с тегло 58 кг. На 24 април Банабаков и колегите му от националния тим, водени от старши треньора Жоел Солер Арате, заминават на 20-дневен лагер в Куба.
Георги ГЪРЕВ
сн. Г. КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново