Марин Петков е шампион на България по свободна борба за момчета

Публикувано на вт, 27 ян. 2015
657 четения

Николай Михайлов получи похвала от треньора Мирослав Колев за сребърното отличие.

234 млади борци от 37 клуба в страната стартираха в държавния личен шампионат по свободна борба за момчета (13-14 години), проведено в зала “Младост” в Бургас. Шампионатът донесе пет медала на клубовете от региона, като с титла и сребро се отличи великотърновският “Илия Павлов”. Със златно отличие се окичи Марин Петков при най-леките в категория до 32 килограма. Възпитаникът на треньора Мирослав Колев направи дебют на държавно първенство, като и в трите си срещи остана на тепиха по-малко от 30 секунди. В първата схватка Марин тушира Денис Георгиев от клуб “Херкулес” (Ямбол). Във втората среща Петков поведе набързо с 10:0 срещу Пламен Стефанов от другия великотърновски клуб “Царевец Етър- 93” и секунди по-късно го тушира. В спора за златото победи с туш Николай Николаев от АСК “Сливен” и за първи път в кариерата си взе отличие от държавен шампионат. В същата категория Пламен Стефанов взе бронз след успех в малкия финал над Денис Георгиев. В категория до 59 килограма Николай Михайлов от “Илия Павлов” остана на победа от спечелване на титлата. В първите три срещи той постигна победи с технически туш над Деян Великов “Черноморец св. борба” (Бургас), Станимир Димитров АСК “Сливен” и Фердун Ферудун “Лудогорец – Паисиево”. На полуфинала победи Окан Османов “Лютфи Ахмедов” (Разград) с 6:4 точки, а във финалната среща отстъпи пред многократния шампион Иван Бадавров от “Димитровград” и трябваше да се задоволи с второто място.
“Изключително съм  доволен и от двете момчета. Марин е с такава структура, че трудно качва килограми и досега не беше участвал на държавно първенство, защото бе с 3-4 кг по-лек от най- леката категория. В трите си срещи се задържа на тепиха по 20-30 секунди. Много е амбициозен и трудолюбив. Николай постигна максимума, защото на този етап отстъпва на Бадавров. Медалът ще му вдъхне още повече самочувствие”, сподели треньорът Мирослав Колев.
Бронзови медали взеха други две момчета от областта. До 35 килограма Никола Викторов от великотърновския клуб “Етър-Виктори 2011” е трети, след успех над Нурай Ахмедов от “Олимпиец” (Търговище). При 73-килограмовите постижението му повтори Георги Георгиев от “Локомотив”  (Г. Оряховица), победил в малкия финал Йордан Шкапов от “Митекс” (Благоевград). Други двама горнооряховски борци останаха на победа от бронза. Юсуф Исуфов в кат. 47 кг и Христо Георгиев в кат.53 кг загубиха от състезатели от Айтос и Стара Загора и заеха пето място в категориите си. Съотборниците им Ердал Сали и Йордан Попов са съответно девети и десети в кат. 42 кг. Петър Неделчев от клуб “Етър-Виктори 2011” е осми в тежка категория +85 кг.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново