Малките етърци започнаха победно в Дряново

Публикувано на пн, 10 апр. 2017
194 четения

С чудесна победа започнаха участието си на силния Великденски турнир в Дряново футболистите на “Етър”, набор 2005 г. Възпитаниците на треньора Стефан Ангелов биха с 2:1 плевенския “Спартак” в оспорван и много здрав мач.
Турнирът, който събра стотици деца от най-добрите отбори от страната в две възрасти – 2005 и 2008 г., бе открит от спортния министър проф. Даниела Дашева, като сред официалните гости бяха още капитанът на националния отбор Светослав Дяков, изп. директор на “Лудогорец” Ангел Петричев, кметът на Дряново Мирослав Семов, шефът на ЗС на БФС Бончо Генчев и на ОС на БФС – Габрово, Георги Трендафилов, старши треньорът на “Етър” Станислав Генчев и др.
16-те отбора в тази възраст са разделени в четири групи по 4 отбора. Етърци са в група с “Локомотив” (Сф), “Спартак” (Пл) и “Черноморец” (Балчик).
Още в 1-ата минута Захари Атанасов получи пас от капитана Атанас Атанасов и прати топката в мрежата – 1:0! Малко след това вратарят Теодор Иванов спаси удар на плевенчани, но в 15-ата минута отново Атанас Атанасов чудесно изведе Захари Атанасов, който напредна и с неспасяем удар покачи на 2:0. До почивката нещата можеха да бъдат окончателно решени, но опасен удар на Росен Божинов с глава мина до гредата. В началото на втората част “Спартак” върна един гол, но етърци имаха шанс за трето попадение, а на два пъти заслужаваха и дузпи – за игра с ръка и за събаряне на Атанас Атанасов в наказателното поле.
Вчера те срещнаха “Локомотив” (Сф), а днес от 15:30 ч. играят с “Черноморец” (Балчик). Четвъртфиналите и полуфиналите са на 11 април, а финалите – на 12 април.
Най-малките етърци – набор 2008 г., пък стартираха в турнира срещу ДЮФК “Шампионите” (Варна) и го разгромиха с убедителното 5:1. Те имаха надмощие през целия мач и поведоха с 4:0, след което варненци върнаха едно попадение, но после се стигна до 5:1. По два гола нанизаха близнаците Радомир и Момчил Коеви, а един вкара Петър Петров. После те играха с “Черно море”, а днес от 11 ч. срещат “Локо” (Пд).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново