Маги Христова и Деница Асенова се завърнаха в “Етър-64”, тимът стартира с мач в Сливница

Публикувано на пт, 5 окт. 2018
217 четения

Миглена Христова (вдясно) отново облече виолетовия екип след дългогодишно прекъсване.

Две опитни хандбалистки и бивши състезателки на “Етър-64” се завърнаха отново във великотърновския тим. Миглена Христова и Деница Асенова отново са част от “болярките”, след като преди години записаха с виолетовия екип ред успехи – шампионски титли и купи на България. За последно двете играха за “Свиленград”.
“Маги Христова и Деница Асенова отново са при нас и вече са картотекирани за първенството”, потвърди президентът на клуба Атанас Атанасов.
“Етър-64” започва този уикенд участието си в първенството на страната. В първия кръг на “А” група при жените етърки гостуват в Сливница на “Ники спорт”. Двубоят е в неделя, 7 октомври, от 15:00 ч. Само шест отбора ще участват тази година в битката за шампионската титла – “Бъки”, “Етър-64”, “Свиленград”, “Шумен-98”, “Поморие” и “Ники спорт”. До края на годината ще се изиграят 7 кръга, като последният е на 16 декември, а преди това на 24 ноември са и четвъртфиналите за купата.
Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева проведоха предсезонната си подготовка изцяло във В. Търново. От началото на октомври тренировките им са в ДКС “Васил Левски”, което е крайно важно за тима. Етърки играят и контроли срещу мъжкия тим. Единственият проблем е отсъствието на Деница Иванова, която лекува травма и ще пропусне началото на шампионата.
След гостуването в Сливница на “виолетовите” предстоят три поредни домакинства. На 14 октомври те приемат “Шумен-98”, после на 27-и т.м. приемат “Поморие”, а на 3 ноември – и основния конкурент “Бъки” (Габрово). След 14 октомври в програмата на етърки има двуседмична пауза, в която е възможно да гостуват до съседна държава за приятелски мачове, съобщи Атанас Атанасов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново