Любомир Епитропов смени университета в САЩ, готви се за Олимпиадата

Публикувано на пн, 22 юни 2020
159 четения

Великотърновският талант Любомир Епитропов си е поставил за цел да покрие “А” норматива” за Олимпийските игри в Токио. В момента той е покрил “Б” норматив за Япония, но е уверен, че ще успее да се справи и с “А” нормата.
“Пандемията промени плановете за цялата година, че и за следващата заради Олимпиадата. Аз в момента съм с “Б” норматив на 200 метра бруст и се опитвам да догоня “А” норматива. Мисля, че е постижимо, защото съм на около секунда и половина”, коментира талантът от Велико Търново, който се подготвя с националния отбор на басейн “Диана”.
В момента Епитропов е второкурсник в университета в Източна Каролина. Пандемията от коронавирус обаче обърка много планове, включително и обучението му в САЩ.
Оказва се, че му се налага да смени университета, тъй като заради пандемията бюджетите на много от учебните заведения са намалени и в този в Източна Каролина е премахната програмата “плуване”. “Това ми дава възможност да се преместя в много по-добър университет като Тенеси. Ще направя един онлайн семестър от август до декември и декември месец заминавам отново за Щатите”, разказа още Епитропов.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново