Любо Генчев донесе победата на тръмбешчани в Павликени

Публикувано на вт, 1 Дек. 2020
257 четения

Стефан Гинчев бе изгонен и това предопредели мача.

“Янтра” (Полски Тръмбеш) взе минимална, но ценна победа с 1:0 като гост в Павликени срещу едноименния отбор в местното дерби. Това изведе тима на престижното трето място в класирането с 33 точки и голова разлика 29:17.
С висока преса на гостите от Полски Тръмбеш започна срещата в Павликени. Тя затрудняваше домакините при изнасянето на топката, те допускаха грешки и в 7-мата минута Любомир Генчев бе на стрелкова позиция, но пропусна да открие резултата. Малко след това и Николай Иванов се размина с попадение във вратата на павликенчани.
Така дойде 19-ата минута, в която Любо Генчев стреля от 25 метра и откри резултата в полза на гостите – 0:1. Малко по-късно Красен Каравелов пробва мерника си от границата на наказателното поле и разтърси гредата. Отговорът на домакините бяха атаки предимно през Красен Трифонов, който на няколко пъти центрира в пеналта на “Янтра”.
В края на полувремето напрежението си каза думата и страстите се развихриха за няколко минути. Стефан Гинчев опита да изпълни бързо странично хвърляне, Стефан Трайков му попречи и нападателят на домакините го удари с топката. Деянието донесе червен картон на Гинчев и след почивката павликенчани останаха с десет души. Въпреки това те не допуснаха повече голове във вратата си, но и не стигнаха до изравняване. За гостите Бранимир Ботев и Ростислав Данчев пратиха по веднъж топката в мрежата на домакините, но след маркирани засади.
Павликенчани завършват полусезона на осма позиция с 28 т. и голова разлика 21:13.
“Павликени”: Ивайло Петков, Ивайло Маринов, Георги Христов, Цветомир Додуров, Александър Узунов, Йордан Петев, Никола Какамъков, Стефан Гинчев, Красен Трифонов, Ивайло Велчев, Борислав Иванов.
“Янтра” (П. Тръмбеш): Радослав Рашков, Бранимир Ботев, Стефан Трайков, Емилиян Ангелов, Иван Иванов, Красен Каравелов, Исмаил Мастънов, Любомир Генчев, Николай Иванов, Тихомир Антонов, Ростислав Данчев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново