Красимир Балъков: “Боби Михайлов трябва да остане президент на БФС”

Публикувано на вт, 23 ян. 2018
238 четения

Борислав Михайлов трябва да остане президент на БФС и през следващите 4 години, заяви легендата на родния футбол Красимир Балъков. Той подчерта, че изразява свое лично мнение. От настоящия му клуб “Етър” още не са обявили официално чия кандидатура ще подкрепят. Делегат на конгреса от великотърновския клуб ще бъде председателят на УС проф. Георги Камарашев.
“Първо искам да кажа, че официално “Етър” ще даде своята позиция, когато му дойде времето, и ще обяви решението си по темата. Аз мога да кажа само моето лично мнение: тази тема е много деликатна, защото аз уважавам всички мои колеги – и Любо, и Боби Михайлов. Любо прави в момента едно геройство, което не е правено – излиза на барикадата и съм сигурен,че той вътре в себе си иска да направи нещо добро. От друга страна, Боби придоби много богат опит през годините, много контакти на места, в които на българския футбол ще му бъде много необходимо да ги има. Моето лично мнение е, че Боби е с голямо предимство и мисля, че в следващите 4 години той трябва да остане президент на БФС. Тази борба, която, надявам се, да е коректна и лоялна, може да доведе при всички положения за едно добро развитие на българския футбол”, заяви Балъков.
Бронзовият медалист от САЩ-94 е категорично против президентите на клубове да присъстват в Изпълкома на БФС. “Трябва да има допълнителна комисия, в която да участват тези президенти и да им се слуша мнението, защото те дават парите за клубовете. Но те не трябва да бъдат в ръководството на БФС”, подчерта Бала.
Главният мениджър на “Етър” обяви, че никога не е стоял въпрос Станислав Генчев да не остане в клуба. “Станислав Генчев да не остане в отбора никога не е било тема. Това го знаят само хората, близки до кухнята. Винаги сме разговаряли и сме анализирали, но оставането на Станислав не е било под въпрос. Преди година сложихме този млад треньор да работи с отбора. В сегашната ситуация, когато има нужда малко от помощ, решихме да се прибера. Виждате, че треньорското ръководство не сме го махнали, то си остана и аз се включих към тях. Този модел ще бъде най-пълноценен за сегашната ситуация на “Етър”, каза Балъков.
Според него е нормално, когато има нужда отборът, който го е създал като футболист, да се върне и да помогне. “Чувствам се много добре, много добре приет и се надявам да свършим работата си и да останем в Първа лига”, заяви бившият плеймейкър.
Междувременно немското издание stuttgarter-nachrichten.de посвети голям материал на Бала и новото му предизвикателство в “Етър” със заглавие: “Новата професия на Балъков: пожарникар”. Според германците Балъков е като пожарникар, който трябва да се справи с оставането на отбора в елита. “Вече съм уредил един спонсор за клуба. След това “Етър” иска да изгради тренировъчна база, тъй като работата с младите трябва да се подобри. Имам разговори с всички социални групи в града. Важно е, че мога да отворя много врати с моето име”, казва Балъков пред немските медии.

Анатоли ПЕТРОВ,
снимки архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново