Контузия спира Мартин и Данаил Николови за европейското по спортна акробатика

Публикувано на ср, 22 сеп. 2021
169 четения

Бронзовите медалисти от световното първенство в Швейцария през юни – Данаил и Мартин Николови, са под въпрос за европейското, което започва след седмица в Пезаро (Италия). Състезателите на горнооряховския клуб по спортна акробатика “Джим денс” са заедно с националите в София, но не участваха в официалната тренировка, на която бяха представени участниците в европейското. Проблемът е в контузия на Даниел, която не му позволява пълноценни тренировки.
Според генералния секретар на федерацията Недко Костадинов, коментирал проблема с коляното на Даниел, кракът му е гледан на ядрено-магнитен резонанс. Данните са за разтегнати връзки и леко разкъсан менискус. До два-три дни националният треньор ще вземе решение дали ще участват в предстоящото първенство. Много е вероятно момчетата да пътуват само като зрители до Италия, за да бъдат съхранени за следващото световно, което е само след половин година. Тогава братята ще са в по-горна възраст и добрата им форма ще бъде много важна за отбора на България.
На официалната тренировка преди европейското стана ясно, че Мариела Костадинова и Теодор Великов са спрели със спорта, така че българският отбор за европейското е от 16 състезатели, а вероятно ще станат 14, ако братя Николови отпаднат.
Сред националите се женската двойка на другия горнооряховски клуб “Акро Нова” – Елина Хинкова и Магдалена Тодорова във възраст 11-17 г., които заеха пето място на световното в Швейцария.
Отборът пътува на 21 септември. Първенството за юноши и девойки е от 23 до 26 септември, а за мъже и жени от 29 септември до 3 октомври.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново