Катар-2022: Прогнозата на специалиста

Публикувано на чт, 24 Ное. 2022
184 четения

Световното първенство по футбол стартира с интересни двубои и резултати, а днес продължава с нови 4 мача: Бразилия – Сърбия и Швейцария – Камерун в Група G и Португалия – Гана и Уругвай – Южна Корея в Група Н. “Янтра ДНЕС” продължава ежедневната си рубрика с прогнози, в която ще кани известни футболисти, треньори, ветерани и спортни деятели. Днес гости са бронзовият медалист от САЩ-94 и председател на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, а срещу него се изправя познатият на мнозина привърженик на футбола Диян Маринов. Освен прогнози, те споделят и кой ще е звездата на първенството, както и кой ще е новият световен шампион.

Бончо Генчев

Бончо Генчев

12:00, Швейцария – Камерун
Очаквам и двата отбора да започнат по-предпазливо. От една страна – европейците ще са поуморени, от друга – атмосферните условия са по-благоприятни за африканците.
Прогноза: 0:0 или 1:1
15:00, Уругвай – Южна Корея
Твърдо съм за Уругвай, въпреки някои съмнения, че били най-слаби от южноамериканските отбори на световното.
Прогноза: 2:0 или 2:1
18:00, Португалия – Гана
Никаква изненада тук – категорична победа за португалците.
Прогноза: 3:0 или 2:0
21:00, Бразилия – Сърбия
Бразилия е абсолютният фаворит и ще спечели. Не подценявам Сърбия, но това е световно първенство. Бразилците ще са минимум на четвъртфинал или полуфинал.
Прогноза: 2:0 или 2:1
Кой играч ще блесне на световното?
Въпреки че имам сантименти към англичаните, мисля, че Белгия като отбор ще е изненадата. Поколението им най-после ще се реализира и ще остави следа, защото това им е последен шанс. Натрупали са достатъчно опит и това е от значение, имат и дълга пейка. Полуфинал със сигурност, после всичко може да се случи. Като име – например Кевин Де Бройне, той е от сериозните фигури. Лерой Сане не е лош, но не знам Германия какво ще направи.
Потенциален световен шампион?
Освен Белгия, Франция също ще се намеси в борбата. Въпреки че всички сочат Бразилия и Аржентина, аз мисля, че европейски отбор ще спечели световната титла. За мен това не е изненада, по принцип не очаквам изненади на световното – доказаните отбори и играчи ще изпъкнат.

Диян Маринов

Диян Маринов

12:00, Швейцария – Камерун
Равностоен мач. Нямам наблюдения върху отбора на Камерун, но швейцарците са приличен средноевропейски отбор.
Прогноза: 1:1
5:00, Уругвай – Южна Корея
Симпатизирам на Уругвай най-вече заради Валверде, тъй като е футболист на любимия ми “Реал” (Мадрид).
Прогноза: 2:1
18:00, Португалия – Гана
Абсолютен фаворит са португалците. Роналдо като на последен голям форум, в който ще участва, и след всички неща, които станаха около него в “Манчестър Юнайтед” – той винаги е казвал, че когато има натиск, още повече се мотивира и мобилизира. Ако е здрав, ще направи доста добро представяне.
Прогноза: 2:0
21:00, Бразилия – Сърбия
Очаквам да стане супердинамичен мач. Според мен Сърбия ще е изненадата и също ще излезе от групата, но Бразилия ще е новият световен шампион, въпреки че съм фен на Аржентина и Испания.
Прогноза: 3:1
Кой играч ще блесне на световното?
Може би ще се повторя, но Федерико Валверде, тъй като играе много силно в “Реал” (Мадрид) и бе избран за играч на месеца. Млад футболист е и бъдещето е пред него, очаквам до 1-2 години да е новият капитан на “белия балет”.
Потенциален световен шампион?
Вече казах – дори и да не ми се иска, бразилците няма кой да ги спре. Класен отбор, метеорологичните условия също ще са за тях. Няма да имат проблем за титлата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново