Кадетите на “Етър 49” са втори в “Мизия”

Публикувано на ср, 6 Мар. 2013
93 четения

Кадетите до 16 години на БК “Етър 49” се класираха на второ място в завършилото междуобластно първенство по баскетбол в Регион “Мизия”. На проведения в Русе турнир за класиране от 1-во до 4-о място, освен етърци участваха и тимовете на “Дунав 2007”, “Спартак” (Плевен) и “Чавдар” (Троян).
На полуфинала великотърновските баскетболни надежди разгромиха лидера от предварителна група “Б” “Чавдар” с 86:68 и си осигуриха класиране на зонов финал. В мача за първото място “Дунав 2007” победи “Етър 49” със 77:62, след като водеше в резулатата през целия мач. Русенци доминираха с агресивна защита и добра организация на нападението и стигнаха до успеха, който им осигури домакинство на зоната.
Търновският тим, воден от Станислав Балъков обаче, е съставен изцяло от баскетболисти, родени през 1998 и 1999 г. – същият състав, който влезе в осмицата на държавните финали за момчета до 14 г. през 2012 година – и показа потенциал за силно представяне, ако не този, то със сигурност следващия сезон. Малкият финал за 3-ото място в региона между Спартак и Чавдар, въпреки многото пропуски и грешки и от двете страни, бе най-интересният и оспорван мач на турнира. Точно както и в другите две срещи между тези отбори, играни по-рано през сезона, крайната победа бе за тима от Троян, но тя отново бе постигната много трудно. Момчетата на Павел Игнатовски изоставаха с 5 точки само минута преди края, но постигнаха бърз обрат и поведоха с 4, така че тройката на плевенчани, вкарана с финалната сирена почти от центъра, беше достатъчна само да намали разликата до 1 точка – 42:43.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново