Измъкване от дъното е целта пред “Етър-2”

Публикувано на пт, 24 февр. 2023
215 четения

Дублиращият отбор на “Етър” започва участието си в пролетния полусезон с нов треньорски щаб и задачата да се измъкне от дъното в класирането и остане в Северозападната Трета лига. Тимът завърши есента последен със 7 точки – на 2 след “Боруна” и 1 след “Локомотив” (Дряново).
Етърци гостуват на “Дреновец”, който пък е 13-и с актив от 13 точки и това прави победата задължителна. Двубоят бе пренасочен за неделя, 26 февруари, от 14:30 ч., тъй като утре мач има първият отбор на “Етър”. Тимът ще пътува за Дреновец на лагер ден преди мача.
Четири са новите попълнения – опитният нападател Иван Петков, който е и помощник-треньор, халфът Кристиян Кънчев, Александър Каралъмов и Никола Чукаров. Дебют начело на тима ще направи Стефан Ангелов.
Младите етърци направиха здрава подготовка, в която изиграха 8 контроли и записаха 5 победи, едно реми и само две загуби. “Виолетовите” биха два пъти “Янтра” (П. Тръмбеш) и по веднъж “Лудогорец-3”, “Севлиево” и “Боруна” (Царева ливада), направиха равенство с “Черноломец” (Попово) и отстъпиха само на “Павликени” и първия тим на “Етър”, когато обаче повечето им футболисти играха за тима на Емо Луканов.
“Подготовката беше наред, момчетата тренираха много добре. Резултатите в контролите са добри, като игра има още какво да се желае, но в течение на сезона всичко ще си дойде на мястото. Но контролите нямат нищо общо с предстоящите мачове от първенството. В хода на сезона ще започнем да даваме шанс и на по-малките момчета от школата, които показват качества.
Ще искаме да печелим точки от всеки мач. Естествено, вярвам, че можем да се измъкнем от последното място. Като гледам нивото на останалите отбори е съвсем нормално и във възможностите ни да се спасим, но си даваме сметка колко трудни мачове ни очакват”, коментира старши треньорът Стефан Ангелов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново