Иван Владимиров и Теодора Иванова са победители в гимкхана “Раховец 2017”

Публикувано на вт, 31 окт. 2017
272 четения

27 мъже и 8 жени застанаха на старт в “Раховец 2017” – шести последен кръг от републиканското първенство по гимкхана, проведен в Горна Оряховица. Надпреварата се организира от СККА “Етър Рейсинг” със съдействието на Община Горна Оряховица и на много фирми. Състезанието се проведе на паркинга пред НЧ “Братя Грънчарови-2002” и премина в три манша по две схеми на подреждане на конусите по трасето. Преди началото състезателите имаха технически и административен преглед, преминаха и проверка с дрегер.
Първи в генералното класиране при мъжете с 25 т. се класира Иван Владимиров със ситроен, който се състезава в клас “Модифицирани автомобили”. Той премина по трасето общо за 2:48:06 мин. Втори е Людмил Влахов с Пежо с време 2:48:41 мин. На трето място е Николай Георгиев със ситроен. И тримата преминаха по трасето без наказателни точки.
При жените първа в генералното класиране с 25 т. е Теодора Иванова със ситроен с време 3:00:57 мин. На второ място се класира доайенът сред автомобилните състезатели – 66-годишната Констанца Томова с фиат. Кети, както всички я наричат, управлява автомобил от 1973 г. и заедно със съпруга си имат над хиляда купи и над 30 републикански титли. Трета в генералното класиране се подреди Пламена Раева със ситроен. В отборното класиране първи е “Боила”, втори са “ИноМоушън Рейсинг”, а трети домакините от СККА “Етър Рейсинг”.
След края на състезанието публиката имаше възможността да аплодира професионалните дрифтъри Бальо Тодоров и Недко Буюклиев. За своите майсторски изпълнения и двамата бяха удостоени с купи. Победителите в отделните класове и в генералното класиране получиха своите купи и награди от кмета инж. Добромир Добрев и от представители на организаторите от СККА “Етър Рейсинг”.
Шампион за 2017 г. стана Иван Владимиров, който печели генералното и класирането в модифицирания клас. В СТОК 1 шампион е Калин Стефанов от “Етър Рейсинг”. При дамите в генералното първа е Теодора Иванова, а Констанца Томова е шампион на СТОК 1. Първото състезание “Раховец 2017” ще се запомни с много добра организация и страхотна емоция за участници и публика.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново