Иван Сираков ще представя България на световното по радиоориентиране

Публикувано на пт, 2 сеп. 2016
479 четения

В трето поред световно първенство в рамките на два месеца ще участва Иван Сираков. От 4 до 8 септември той ще стартира на Световното първенство по радиоориентиране (радиозасичане), което ще се проведе в района на Албена и Златни пясъци. Рекорден брой участници – над 450 състезатели, съдии и треньори от над 35 страни от Европа, Азия, Северна Америка и Австралия се очаква да вземат участие в надпреварата. Надеждите за добро представяне се свръзват с Иван Сираков, който е носител на бронзов медал от европейското първенство по радиоориентиране за 2015 г., провело се в Чехия.
Програмата на световното включва четири старта: фоксоринг на 4 септември в околностите на Аладжа манастир, спринт на 5 септември около Побити камъни и две класически дистанции на 6 и 8 септември. Първенството ще бъде предшествано от световна купа по радиоориентиране, която се провежда от 30 август до 2 септември в района на Златни пясъци и в нея също стартира Иван Сираков. В края на миналата седмица той се завърна от участие на Световното по ориентиране за мъже и жени.
В Швеция Иван се представи най-добре от българските национали, като записа 29-о място в спринта, 28 място на средна дистанция, 46-то на дълга, 18-о със спринтовата щафета и 22-о с мъжката щафета. През юли Сираков се представи много силно и на Световното студентско първенство в Унгария, където зае пето място на дълга дистанция.
Международните му стартове продължават с шампионата на Югоизточна Европа по ориентиране в Македония от 8 до 11 септември.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново