Иван Сираков с рекордна 6-а победа в екстремното състезание XCo Adventure Cup

Публикувано на чт, 1 окт. 2015
674 четения

Призьорите в състезанието.

Иван Сираков за рекорден шести път спечели екстремната надпревара “XCo Adventure Cup”. Горнооряховският ориентировач за втори път изкова успеха в тандем със Станимир Беломъжев. Двамата се състезаваха за отбора “Добри хора, добра работа”. В надпреварата стартираха общо 48 отбора. Екстремното приключенско състезание тази година се състоя в 2 етапа. Първият – пешеходен, който беше предимно през нощта с почти 3 км плуване в края, и вторият – колоездачен, по който можеше да се поддържа много висока средна скорост.
“Заедно със Станимир изминахме 88 км пешеходен етап (включително специален етап ориентиране), 2,6 км плуване (1:35ч), стрелба с лък (две 10-ки), 136 км колоездене, специален етап катерене – алпийски тролей, и се справихме с всички предизвикателства по трасето за победата. Обиколихме Северното черноморие и видяхме изключителни места и гледки, споделихме много емоции и се забавлявахме!”, написа Иван Сираков в социална мрежа.
За горнооряховчанина това е шести успех в състезанието, като през първите четири години бе в тандем с Кирил Николов – Дизела.
Достойни опоненти на победителите бяха братята Николай и Иван Димитрови от състава на “Браун Тим – Chemical Brothers”, които заеха второ място. Николай Димитров участва и в първото издание на надпреварата. Тогава отново бе втори, само на 1 минути след победителите. “Много сме доволни от представянето ни. След първия етап финиширахме първи, но получихме наказание за грешка в специалния етап – ориентиране, и това ни свали на второ място. Най- добре се представихме в плуването.
Иван и Станимир ни превъзхождаха в подготовката и с екипировката. За следващата година сме силно мотивирани да вземем реванш”, сподели Николай Димитров.
Той се възстановява бързо от тежката надпревара и в неделя ще застане на старт в маратона на София на класическата дистанция – 42.195 км. Йордан Стоянов и Иван Шопов от “Браун Тим Мастърс” заеха осмо място в група А. На по-късата дистанция (100 км) в Б поток Валерия Станева и д-р Камелия Георгиева от тима на “Браун Тим – жени” намериха място в топ 7. В надпреварата стартираха общо 48 отбора.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново