Илиян Киряков и Калоян Чакъров ще водят “Етър” до назначаването на старши треньор

Публикувано на ср, 3 авг. 2016
334 четения

Досегашните помощници на Ферарио Спасов – Илиян Киряков и Калоян Чакъров, ще водят отбора на “Етър” до назначаването на нов старши треньор, съобщи президентът на клуба Александър Нанков. Настоящият наставник Ферарио Спасов не се яви на тренировките в понеделник вечерта и във вторник преди обяд, след като преди това обяви, че напуска. Заниманията бяха пропуснати и от нападателя и голмайстор на тима Петър Димитров, който обаче лекува контузия. Димитров е потвърдил пред Александър Нанков, че няма намерение да се разделя с отбора и ще играе за “виолетовите” през новия сезон. Същата позиция са изразили и останалите футболисти в тима.
“Нямаме време за губене, трябва да назначим старши треньор. Трябва обаче и да сме внимателни в избора, защото имаме сериозни цели в първенството”, коментира Александър Нанков. Той и Красимир Балъков, който е член на Управителния съвет на клуба, ще гледат заедно днешната тренировка на етърци.
Междувременно Спортно-техническата комисия към БФС утвърди програма за първия и втория кръг на Втора професионална лига. Сезонът ще започне в събота, 6 август, от 18 часа. По това време футболистите на “Етър” ще гостуват на ФК “Банско” в едноименния град. Кръгът ще приключи с двубой между новоприетите членове “Левски” (Карлово) и “Локомотив 1929” (София) в понеделник. Този мач е и единственият, който ще бъде предаван по телевизията за кръга. Вторият кръг е на 13 август, събота, също от 18 часа. Тогава “виолетовите” ще приемат на стадион “Ивайло” друг новак в групата “Левски” (Карлово). Българският футболен съюз представи официалното лого на Втора професионална лига. За разлика от златистия цвят на логото на Първа професионална лига, емблемата на Втора лига е оцветена в сребърен цвят.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново