ХК “Локомотив” дебютира в евротурнирите

Публикувано на пт, 10 сеп. 2021
137 четения

Дебют в европейските клубни турнири прави хандбалният тим на “Локомотив”. За първи път горнооряховски отбор ще представя България там. Локомотивци завоюваха това право, след като спечелиха бронзовите медали в последното първенство на “А” група при мъжете.
“Железничарите” дебютират в турнира EHF European Cup срещу силен противник – CS “Minaur” от Бая Маре (Румъния). Отборът е бил три пъти шампион на Румъния. Печели EHF Cup през 1985 и 1988 г. и достига полуфиналите на Купата на носителите на EHF през 1979, 1981 и 1986 г.
Отборът се готви за премиерата си в евротурнирите при домашни условия. Първият мач между “Локо” и “Minaur” ще е утре от 17:00 ч. в Бая Маре. Реваншът е седмица по-късно в зала “Орловец” в Габрово.
“Локомотив”, който стигна до бронзовите отличия, използвайки най-вече момчета от собствената си школа, се подсили с нови попълнения преди дебюта в Европа. Единственият напуснал това лято е националът Михаел Иванов, който премина в “Boa Hora” – отбор от първа дивизия на Португалия. В “Локо” се завръща Тодор Калчев, който изигра два сезона за “Пирин” (Гоце Делчев). Към отбора се присъединиха Георги Стоянов от “Спартак” (Варна) и Ивелин Иванов от ХК “Шумен”. И двамата са работили като юноши със сегашния треньор на “Локомотив” Йордан Димитров, когато той беше треньор във Варна. Младата надежда на плевенския хандбал Иван Петков идва да трупа опит с първия отбор на “Локомотив”. Очаква се и юношата от ХК “Локомотив” (Мездра) Божидар Симеонов, който влезе в идеалния отбор на Европейското първенство за младежи до 20 г., проведено във Варна през август.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново