Хегемония на “АП спорт” на пушка при жените

Публикувано на вт, 24 февр. 2015
254 четения

Пълен комплект медали от държавния турнир с пневматично оръжие за купата на България при жените спечелиха представителките на “АП спорт”. Надпреварата на 40 изстрела с пушка от 10 метра протече под хегемонията на майсторките на точния изстрел на великотърновския клуб.
В квалификациите над всички бе Даниела Тончева от “Левски”, която постигна 415.7 т. Плътно до нея бяха състезателките на “АП спорт” Велислава Гергова и Виктория Иванчева, които имаха съответно 414.4 т. и 414.1 т. Кристин Илиева с 406.5 т. бе седма и също намери място сред осемте най-добри, продължили напред.
Във финала именно Илиева поднесе приятната изненада и завоюва златния медал, надделявайки в спора за първото място над съотборничката си Велислава Гергова с 0.6 т., а с бронз се окичи Виктория Иванчева.
При мъжете на пушка Добрин Буров от “Етър 100” бе трети в квалификацията, но във финала отстъпи с едно място в класирането. Съотборникът му Тихомир Петров е девети, победител в дисциплината стана Антон Ризов от “Тракия” (Пловдив). На 60 изстрела пневматичен пистолет при мъжете Николай Колев от “АП спорт” отстъпи на финала пред Самуил Донков от ЦСКА с 0.1 т. и трябваше да се задоволи с второто място. Мартин Драгомиров от “АП спорт” бе четвърти в квалификацията, но след финала се смъкна до седмо място. При жените на пистолет Росица Илова е осма, съотборничката ѝ в “АП спорт” Яна Митева е десета. Победителка в надпреварата е Антоанета Бонева от “Светкавица”, която надстреля на финала Мария Гроздева от “Софарма”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново