Хандбалистките стартират срещу “Бъки”

Публикувано на пт, 5 ян. 2018
120 четения

С решаващ мач срещу “Бъки” на 3 февруари ще започне пролетният полусезон за шампионките от “Етър-64”. Това стана ясно от публикуваната от БФХ програма за втория дял от първенството.
Етърки водят в класирането с 13 точки, следвани от “Свиленград” с 10 и “Бъки” с 9, но габровки имат отложено домакинство с “Ники спорт” на 20 януари и най-вероятно ще съберат 11 точки. Така именно дербито между “Етър-64” и “Бъки” ще реши победителя в редовния сезон. Мачът е на 3.02. от 14:00 ч. в ДКС “Васил Левски” и при домакински успех етърки ще станат недостижими на върха.
Това е важно, тъй като от този сезон след изиграване на срещите първите четири отбора се класират за основна фаза, като започват участието си “бонус-точки” на база класирането си от първата фаза (първият – 4, вторият – 3, третият – 2 и четвъртият – 1 точка).
После до края етърки гостуват на “Свиленград” на 10 февруари и приемат южнячките на 17 февруари. Плейофите стартират на 3 март и са до 21 април, след което първите два играят суперфинал за титлата. Датите са 5, 12 и евентуално 19 май. На 24 и 25 февруари пък са финалите за Купата на България.
С новогодишна баница с късмети започнаха годината хандбалистките на “Етър-64”. Те бяха зарадвани и с нови спортни шуби, средствата за които са осигурени от набираните от Фенклуба на “Етър-64” средства.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново