Хандбалистките на “Левски” (Стражица) станаха държавни шампионки до 13 г.

Публикувано на чт, 6 юни 2013
374 четения

Кметът инж. Детелина Борисова връчи купата и медалите на призьорките.

С шампионска титла на страната се окичиха 13-годишните момичета на ХК “Левски” (Стражица). Домакин на финалите бе Стражица, след като по организационни причини те бяха преместени там вместо В. Търново. В тях участваха осемте най-добри отбора от България в четирите зонални групи – “Етър’64”, “Панагюрище”, “В. Левски” (Нови пазар), “Левски” (Стр), “Русе”, “Белене”, “Владислав” (Джулюница) и “Бъки”. Съдии на срещите бяха дългогодишни деятели с международен авторитет – Галин Караджов, Светослав Петров, Пламен Павлов, Васил Лампаров, делегат на първенството Милен Белев. От страна на домакините основните организтори бяха Илияна Петрова и Боянка Николова.
До финала достигнаха “Панагюрище” и домакините. Двубоят премина в оспорвана надпревара, като в първото полувреме двата отбора играха гол за гол и то завърши с резултат 7:7. Във второто полувреме стражичани смениха тактиката и това се усети още в 10-ата минута, когато дръпнаха с 5 гола. Крайният резултат 18:14 в полза на стражишките девойки ги направи републикански шампиони.
Купата бе връчена на шампионките от кмета на Стражица инж. Детелина Борисова, като в награждаването участваха и заместниците й инж. Йордан Димитров и Стефан Иванов, председателят на Обс инж. Илиян Маринов и неговият заместник д-р Емилия Георгиева, директорът на дирекция “Хуманитарни дейности” Дилян Братованов. От своя страна треньорът Димитър Димитров подари един от златните медали на кмета инж. Борисова.
Стражичанки обраха и индивидуалните награди. Мадлен Тодорова бе обявена за най-добър ляв гард и голмайстор на първенството, Иванела Димитрова получи награда за най-полезен играч, а Александра Нейкова – за най-добър вратар.
Съставът на “Владислав” (Джулюница) също се представи успешно и бе на крачка от влизане във финалната четворка, но отпадна само по голова разлика и в крайна сметка завърши пети. Хандбалистките на “Етър-64” пък в групата загубиха от “Левски” (Стражица) и “Панагюрище” и победиха “Весил Левски” (Нови пазар). После загубиха и от “Русе”, а за 7-8 място се наложиха отново над “В. Левски” (Н. пазар).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново