Гергана Баръмова и Мария Мицова с бронз на сингъл на шампионата по бадминтон

Публикувано на чт, 23 апр. 2015
186 четения

Гергана Баръмова и Мария Мицова взеха бронзови медали на сингъл жени в държавния личен шампионат по бадминтон, което се проведе в столичната зала “София”. В надпреварата се включиха 205 състезатели от 30 клуба. Баръмова и Мицова с лекота си осигуриха място на четвъртфиналите, където ги очакваха сериозни съпернички. Олимпийската шампионка от Игрите за глухи отстрани Цвете Асенова от Университетски спортен клуб-София, с 21:10 и 21:16, но на полуфинала бе спряна от третата в схемата Стефани Стоева (СКБ “Стара Загора”) с 0:2 гейма. Мария Мицова на свои ред би Габриела Стоева (СКБ “Стара Загора”) с 21:19 и 21:14.
На полуфинала ученичката в Американски колеж “Аркус” загуби от водачката в схемата Линда Зечири (“Академик”) с 0:2. Зечири  спечели титлата без игра, след като Стоева се отказа на финала. Мария Мицова и партньорът ѝ Владимир Шишков от СКБ “Ст. Загора” станаха вицешампиони на смесени двойки.
Във финалната среща те отстъпиха пред Филип Шишов (СКБ “Стара Загора”)/Димитрия Попстойкова (“Виктори” БК, Сф) с 19:21, 21:23. В първенството взеха участие и младите състезатели на Бадминтон скуош клуб “Велико Търново”, които трябваше да стартират от квалификациите за влизане в основната схема. Детелина Парушева (14 г.) и Антоанета Данаилова (13 г.) на двойки влязоха в основна схема, което бе изненада за всички, съобщи треньорът им инж. Димо Димов. В първия кръг от основната схема те отстраниха Василена Лачковска (“Академик”, Сф) и Василена Михайлова (УСК, Сф) с 21:18, 24:22. В следващия кръг бяха победени от водачките в схемата – сестрите Стефани и Габриела Стоеви, и се класираха на 9 място. При мъжете, в дисциплината единично и мъже двойки, малко не достигна на Владимир Иванов и Борислав Борисов (16 г.) да влязат в основна схема в крайната фаза.
“Момичетата ни извадиха лош късмет, защото попаднаха в много силни групи в единичните игри, но се представиха силно и отпаднаха след оспорвани срещи. Независимо че не успяха да влязат в основна схема,  много атрактивни срещи направиха Радостин Мешеков (13 г.) и Стефан Николов (13 г.) на двойки, Камелия Тодорова (14 г.) и Габриела Петрова (14 г.) на смесени двойки в парньорство с Борислав Борисов и Владимир Иванов”, каза още инж. Димов.
Според него представянето на възпитаниците му е сериозен успех, предвид дългогодишното неучастие във финалите за жени и мъже, поради липсата на зала за тренировки в предишните години. Димо Димов очаква търновските бадминтонисти да достигнат най-високите върхове в различните дисциплини в следващите години.
Сега им предстои участие във финалите на държавното индивидуално първенство за юноши и девойки до 15 години, което ще се проведе отново в София.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново