Георги Трендафилов посрещна 70-и юбилей, богат на приятели

Публикувано на вт, 16 апр. 2024
2365 четения

70 години навърши бившият футболист и треньор на „Етър“ Георги Трендафилов. Настоящият шеф на Областния съвет на БФС – Габрово и председател на Клуба на ветераните на „Етър“ посрещна юбилея си със запомнящ се купон в обкръжението на семейството и близките си, както и на десетки свои приятели от цялата страна.

Георги Трендафилов е роден на 15 април 1954 г. в Асеновград, син е на бившия международен съдия Борис Трендафилов. Юноша е на местния “Асеновец”. По-късно изиграва близо 400 мача в професионалния футбол с екипите на “Етър”, “Академик” (Свищов), “Осъм” (Ловеч) и “Янтра” (Габрово). Водил е “виолетовите” в “А” група, а като старши треньор на “Ловико” (Сухиндол) печели първото издание на Купата на АФЛ. Под негово ръководство “Академик” (Свищов) влиза в “Б” група и се състезава с успех в нея. Бил е председател на Зоналния съвет на БФС, а от 2014 г. е начело на Областния съвет на БФС в Габрово.

Празника му уважиха изтъкнатият футболен деятел Валентин Михов, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, представители на всички Зонални и Областни съвети от страната, легенди на „Етър“ като Георги Цингов, Красимир Калчев, Никола Велков, още много приятели и близки.

Старопрестолна грамота на Община Велико Търново от името на кмета Даниел Панов за изключителен принос връчи на Трендафилов директорът на „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов, който припомни за състезателната и треньорската му кариера. От името на Зоналния съвет Бончо Генчев му връчи картина на В. Търново и пожела на юбиляра да бъде все така истински като човек.

„Тренди е човек с достойнство, който ви гледа винаги в очите и казва, каквото трябва. Много важно е приятелите да останат такива до края. Аз съм предаван хиляди пъти. Пази се от предатели и продължавай напред“, обърна се Валентин Михов към Георги Трендафилов. Той съобщи и новината, че Общественият съвет към БФС, който оглавява, ще внесе предложение занапред в мачовете да започват минимум трима български футболисти.

„Благодаря на всички приятели, които ме уважиха! Аз съм най-богатия човек в България, защото имам приятели в цялата страна“, заяви Георги Трендафилов. Купонът продължи до късно вечерта с песни и много настроение.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново