Георги Сираков вкара 51 точки след завръщането си в “Римини Крабс”

Публикувано на чт, 21 ян. 2016
327 четения

Великотърновецът Георги Сираков направи силно завръщане с екипа на италианския “Римини Крабс”, в чиято школа разви таланта си като юноша. В средата на декември 188-сантиметровият гард бе привлечен от легендата Георги Младенов в тима от Римини. Месец по-късно бившият юношески национал има в актива си 51 точки за тима от група А в серия В, а Жоро Младенов вече не е треньор на “Римини Крабс”. В досегашните си пет мача с екипа на “Римини Крабс” Георги записва 101 минути на терена, а отборът му е с баланс 2 победи и 3 загуби с негово участие. Десетата загуба от началото на сезона стана причина за смяната на треньора Георги Младенов с италианеца Масимо Бернарди.
Най-силният мач на Сираков досега бе при загубата като гост срещу “Монсуманов” с 81:99. 23-годишният българин с италиански паспорт се превърна в топреализатор за Римини с 24 точки, 2 борби и 3 асистенции за 36 минути на паркета. При стрелбата си бившият юношески национал би 4/5 за две точки, 3/7 за три точки и 7/8 от линията за изпълнение на наказателни удари. В последните си 2 мача тимът на известния мениджър Лучано Капикьони записа 2 победи и заема 11 позиция в класирането със 7 победи и 10 загуби. Георги Сираков игра 20.31 минути и вкара 8 точки при последната победа срещу “Треката” като гост с 83:73.
“Харесва ми да атакувам коша и да създавам възможности за съотборниците ми, но като цяло силната ми страна е стрелбата от тройката. В последните два сезона имам добри средни показатели (около 20 точки средно на мач), които са плод на тежка работа и през лятото с личния ми треньор. Престоят в “Торино” ми помогна да подобря доста неща, тъй като тренирах с играчи от Серия А. Физически съм добре, единствено ми липсва игровата практика. Мисля, че “Римини” е отбор с доста талант и правилния микс между опит и младост, вярвам, че можем да се представим добре. Трябва обаче да играем заедно и в защита, и в нападение. Доволен съм, че се върнах тук. Клубът иска да си върне талантите, излезли от школата, и съм горд, че ме привлякоха в отбора. Ще се опитаме да върнем “Римини” на нивото, което заслужава”, сподели Георги Сираков.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново