Георги Недев с победа в кръг от Северозападния шампионат по мотокрос

Публикувано на ср, 27 сеп. 2017
213 четения

За втора поредна година община Бойчиновци бе домакин на Северозападния шампионат по мотокрос, който се проведе на пистата в село Лехчево. 44 участници мериха сили в 5 класа. Мотористите се състезаваха по трасе с дължина 1650 метра и ширина 7 м. Великотърновският клуб “Сикс Спортс” бе представен от трима състезатели, като най-добро класиране записа Георги Недев. Президентът и треньор на клуба победи в класа си МХ3 до 450 кубически сантиметра. В първия манш Недев завърши втори, като имаше проблеми с повреден преден амортисьор и беше много трудно да издържи на всички удари на мотора в земята. “Беше наистина трудно, защото реално ръцете и колената ми бяха амортисьора и сега дори съм с набита китка и дясно коляно.
Във втория манш Светлин Даскалов ми позволи да използвам неговия амортисьор и го прехвърлих на моя мотор. Успях да взема Холшота (старта) и водих колоната. Към края направих няколко грешки и вторият ме застигна. След това на 2-3 пъти си разменихме позициите, но бързо гледах да си върна първото място и успявах. Накрая състезателят, с когото водехме борба за първата позиция, се опита да влезе с мен вътрешно в завоя, но се сбутахме и той падна. В крайна сметка завърших втория манш на първа позиция и съм първи в крайното класиране”, разказа Георги Недев. Със спечелените точки той се приближи до четвъртото място във временното класиране на Северозападния шампионат по мотокрос.
В клас МХ3 до 250 кубика, ръководеният от него клуб се представи със Стефан Петров и Светлин Даскалов. Стефан завърши на шеста позиция в третото си състезание, което е добро постижение. Светлин беше трети в квалификацията, но на сутрешната тренировка преди маншовете, падна и си контузи лявата ръка, което му попречи да вземе участие в състезанието.
Финалният кръг в шампионата ще се проведе на пистата в петричкото село Самуилово на 14 и 15 октомври.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново