Георги Илиев стана Спортист № 1 на СУ „Г. Живков“

Публикувано на вт, 20 Дек. 2022
303 четения

Павел Иванов е №1 в анкетата на учениците

Спортно училище „Георги Живков“ за пореден път обяви избора си за Спортист №1 за изминалата година. По традиция има две анкети – едната е сред педагогическите специалисти, а другата – сред самите ученици. Георги Илиев, състезател по борба, стана Спортист №1 за 2022 г. по преценката на треньорите, учениците пък избраха футболиста Павел Иванов.

Десет бяха номинираните спортисти от 5 до 12 клас, всички те – шампиони и медалисти от държавни първенства. „Пожелавам на всички, които се трудите упорито – отличия и международни изяви на световни и европейски първенства. Надявам се някой от вас да спечели най-високото спортно отличие – Олимпийските игри!“, пожела им директорът на училището Снежина Михова.

Георги Илиев спечели безапелационно анкетата с 1285 т. Той е от 10 а клас, тренира борба в „Етър-Виктори 2011“ при Николай Викторов. Първи е на държавното за кадети и с 8-о място на европейското U17 в Румъния. Спортист № 2 с 450 т. стана Давид Добрев, 9 б клас, лекоатлет в „Атлетика-2012“ с треньор Людмила Георгиева, шампион по многобой. Трета с 250 т. е Наталия Бояджиева от 9 б клас, състезател по борба в СК „Илия Павлов“ с треньор Мирослав Колев. Тя е вицешампион от държавното в кат. 50 кг. Четвърта е Павла Данева от 7 а клас, състезател по конен спорт в „Калоян-92“ с треньор Захария Яйманова, петото място разделиха Мелиса Юмерова от 6 а клас, хандбалистка в „Етър-64“ с треньор Даниела Александрова, и Сияна Колева от 9 б клас, лекоатлетка в „Атлетика-2012“ с треньор Людмила Георгиева. Шести е Павел Иванов от 10 а клас, футболист от „Етър“ с треньори Георги Георгиев и Стефан Николов, седмото място делят хандбалистката Даниела Стефанова от 12 б клас, от „Етър-64“, и Димитър Стойчев от 9 б клас, лекоатлет от „Атлетика-2012“, осма е Цвети Василева от 11 а клас, футболистка от „Етър“.

Футболистът Павел Иванов, който е и новият носител на Наградата „Трифон Иванов“, спечели анкетата сред учениците с 66 гласа. Втора е лекоатлетката Сияна Колева с 41 гласа, трети – борецът Георги Илиев с 35 гласа. Почетната десетка допълниха още Давид Добрев, Даниела Стефанова, Цвети Василева, Наталия Бояджиева, Мелиса Юмерова, Димитър Стойчев и Павла Данева.

За Отбор на годината бе обявен „Етър“ U15 с капитан Кристиан Пашов и треньори Стефан Николов и Георги Георгиев. Втори е „Етър“ U17 с капитан Атанас Атанасов и треньори Стефан Ангелов и Емил Георгиев, трети са девойките на „Етър“ U15 с капитан Тереза Попова и треньор Валентин Витанов, а четвърти – „Етър“ U14 с капитан Евгени Пейчев и треньор Десислав Божков.

Церемонията продължи с музикални изпълнения, награди и подаръци от Дядо Коледа и Снежанка, като освен с бяла брада, прочутият старец бе с виолетова коса – напълно в традициите на Велико Търново.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново